Gitarla Saz Almanla Türkü Buluşturdu

Gitarla Saz Almanla Türkü Buluşturdu

Bremen’de çocuk ve gençler müziğe teşvik etmek amacıyla ‘Gitar Sazla Buluşuyor’ adı altında kentin farklı semtlerinde yedi proje birden hayata geçiriliyor. Devletin 166 bin Euro ile desteklediği proje kapsamında bir gitar ve bir de saz...

Bremen’de çocuk ve gençler müziğe teşvik etmek amacıyla ‘Gitar Sazla Buluşuyor’ adı altında kentin farklı semtlerinde yedi proje birden hayata geçiriliyor.

Devletin 166 bin Euro ile desteklediği proje kapsamında bir gitar ve bir de saz öğretmeninden çocuk ve gençler bu enstrümanları çalmayı öğretecek. Bremen Müzik Okulu’nun girişimleri ile hayata geçirilecek projelerin tanıtımında konuşan Eyalet Başbakan Jens Böhrnsen, “Bremen Müzik Okulu’nun kültüre yeni taleplerle proje geliştirmesi çok hoş.” dedi.

Bu tür aktivitelerin farklı kültürleri tanımak için çok önemli olduğuna dikkat çeken Böhrnsen, ”Bu proje toleransı teşvik ediyor ve kentimizde daha iyi bir işbirliği için temel atılmasına vesile oluyor.” dedi.

Müzik Okulu Direktörü Daniel Keding ise “Bu projeler doğru yönde atılmış birer adımdır. Okul projelerinin yanı sıra yüksekokul ile birlikte kreşler için sosyal projeleri hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.