Gırtlağımıza kadar borca battık

Gırtlağımıza kadar borca battık

Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve Saadet Partisi Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Özkafa, "80 yılda 250 milyar dolar açık verirken, 15 yıllık AK Parti hükümeti dönemlerinde 980 milyar dolar dış ticaret açığı verdik. Yazıktır, günahtır"

Saadet Partisi’nin meclise taşınacağı günün arifesinde olduklarının altını çizen Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve Saadet Partisi Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Özkafa, “Büyük bir inanç ve azimle seçime giriyoruz. 25 Haziran’dan itibaren yeni bir dönemi başlatacağız. Bizim mazimiz çok köklüdür. Ülkemize ve insanlığımıza en büyük hizmeti yapmış bir harekatız. 1969 yılından itibaren en müstesna ve kıymetli hizmetleri yapmak bize nasip oldu. Bir işe başladığımız zaman memleketimizin maddi ve manevi kalkınmasını esas aldık. 50 yıl önce belki bir toplu iğneyi bile imar etme hayali bizim insanımız geri bırakıldığından dolayı düşünemezken, hocamız Erbakan 1975’li yıllarda besmeleyi çekti ve birkaç yılın içinde yılda 100 bin motor, 50 bin traktör üretecek fabrikanın temelini attı ve hizmete soktu. Kıbrıs’ta katliamlar yaptılar. Ordumuz harekata geçememişti ve dış güçler bundan güç alıyorlardı. Mecliste Milli Görüş vardı. Bu katliamlar olur olmaz, 20 Temmuz sabahı jetleri semalarda gördüler. Tarihin en büyük askeri harekatı olan Kıbrıs Barış Harekatı zaferle sonuçlandırıldı. Pek çok icraatler yaptık. 1996 yılına geldiğimizde hocamız Başbakan oldu. Bu hükümet döneminde de bütün çalışanlara zamlar ve iyileştirmeler yapıldı. Biz, bu zammı milyonlarca çalışana yaptık. Denk bütçe olmadan, atıp tutma ile bunlar gerçekleşmez. Hocamız havuz sistemini devreye soktu. Yüzde 21-22’lik oy almıştık o dönemlerde. Biz, bu oyla iyileştirme yaptık. Yüzde 50 oy almış ve tek başına iktidara gelmiş bir hükümet var komik oranda artış yapabiliyor. Gırtlağımıza kadar borca battık ve büyük sıkıntı içindeyiz. Ülkeler sadece laf ve nutukla idare edilmez, icraat lazım” diye konuştu.

AVRUPA BAKANLIĞI DEĞİL İSLAM BAKANLIĞI KURARIZ

Maliye Bakanlığı’nın her ay gelirlerin nereden elde ettiğini ve nereye sarfettiğini açıkladığını söyleyen Özkafa, konuşmasını şu cümleler ile sürdürdü: “Hükümet, Mart ayında 6-7 milyon çalışana 15 buçuk milyar TL maaş  ödemiş.  Faizci ve rantiyecilere ise sadece Mart ayında 9 buçuk milyar lira faiz ödenmiş. 50 yılda 20-25 Şeker Fabrikası yapıldı hem de ne büyük emeklerle. 15 fabrikanın tamamının satış bedeli Mart ayında ödediğimiz faizi karşılamıyor. Bu nasıl iş? AK Parti, bunlara sebebiyet verdiği için gidecek ve yerine Saadet Partisi gelecek. Suni gündemlerle bu vatandaşlar oyalanamaz. Birileri gelir, bu oyunu bozar. Müslüman ülkelerin bir araya gelemeyeceğini düşünüyorlardı. Hocamız, lider tabiatlıydı ve vizyon sahibiydi. Bu söylemlere kulak asmadı. Başbakan olur olmaz önce Avrupa’ya gitmedi, Müslüman ülkelere gitti. 2-3 ay içinde  D-8’i kurdu. D-8 bugün de hayata geçirilseydi, Müslümanların kanı akıtılmayacaktı. Eyy Avrupa, ABD, İsrail denildi ve ilk kez Avrupa Birliği Bakanlığı kuruldu. Yüzde 50 oy alıp, tek başımıza bu ülkeyi idare etme noktasında olsaydık biz Saadet Partisi olarak İslam Birliği ve Mazlum Milletler Bakanlığı kurardık.”

İBRET OLSUN BORÇSUZ BİR BELEDİYE BIRAKTIK

“Belediyeler bize emanet edildiği zaman da önemli işlere imza attık” diyen Özkafa, “Konya’da ilk defa bütün ilçelerimizde şantiyeler kurup, besmeleyi çektik ve icraatlara başladık. Konya’da seferberlik gerçekleştirdik. 3 asfalt şantiyesi kurduk, kenar mahalleler kanalizasyonsuz ve çamurdan geçmezdi. Asfaltladık ve tertemiz hale getirdik. 42 katlı Kule Site’yi biz yaptık. Alt ve üst geçit çalışmalarını biz başlattık. En güzel çınar ve çam ağaçları ile donatılmış parkları biz yaptık. En geniş ve uzun bulvarları vatandaşımızın hizmetine biz soktuk. Bir tek vatandaşımız ile mahkemelik olmadık. Belediyeyi bırakırken bir ibret levhası olması adına bılboardlara “500 trilyonluk hizmet ve sıfır borçlu belediye” yazılarını astık. Bakın, genç bir nüfusa sahibiz. Her iklimi yaşadığımız bir ülkeye sahibiz. Kimseye muhtaç olmadan her şeyi kendimiz üreterek, yaşayabiliriz. 80 yılda 250 milyar dolar açık verirken, 15 yıllık AK Parti hükümeti dönemlerinde 980 milyar dolar dış ticaret açığı verdik. Yazıktır, günahtır” ifadelerini kullandı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum