Girişimler, Yeni Dönemde De ‘pilot’ İle Uçacaklar

Girişimler, Yeni Dönemde De ‘pilot’ İle Uçacaklar

Türkiye’nin öncü iletişim teknolojileri şirketlerinden Türk Telekom, teknoloji alanındaki girişimlere PİLOT ile destek olmaya devam ediyor.Türkiye’nin lider iletişim teknoloji şirketlerinden biri olan...

Türkiye’nin öncü iletişim teknolojileri şirketlerinden Türk Telekom, teknoloji alanındaki girişimlere PİLOT ile destek olmaya devam ediyor.

Türkiye’nin lider iletişim teknoloji şirketlerinden biri olan Türk Telekom’un Türkiye’de girişimciliği desteklemek ve yenilikçi fikirleri Türkiye’ye katma değer sağlayacak işlere dönüştürmek amacıyla 2013 yılında hayata geçirdiği PİLOT Girişim Hızlandırma Programı, yeni dönem başvurularını 22 Nisan’a kadar www.turktelekompilot.com.tr adresi üzerinden almaya başladı.

Girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve büyütmek amacıyla tasarlanan PİLOT’un yeni dönemde kapsamı genişletilerek yeni olanaklarla içeriği zenginleştirildi ve girişimlere yapılan sermaye desteğinin miktarı da arttırıldı.

Yeni dönemde PİLOT’a seçilen her girişime 75 binTL nakit sermaye desteği ve Türk Telekom ile iş ortağı olma fırsatı sunuluyor. Programa seçilen ekipler İstanbul’da ofis alanı imkanından, 100 bin dolar değerinde bulut hizmetleri paketinden ve mobil iletişim paketinden faydalanabiliyor. Seçilen ekipler program boyunca hem girişimcilik ekosisteminin önde gelen girişimcilerinden ve yatırımcılarından, hem de Türk Telekom iş birimlerinden konularında yetkin kişilerden oluşan mentor ağına erişim imkanından faydalanabiliyor. Program süresince ve sonrasında girişimlere çeşitli iletişim mecralarında Türk Telekom tarafından iletişim desteği sağlanıyor.

PİLOT PROGRAMI NASIL İŞLİYOR?

PİLOT Programı için tüm başvurular web sitesi üzerinden kabul ediliyor ve PİLOT Ekibi tarafından değerlendirilip başvurusu olumlu bulunan ekipler Tanışma Toplantısına davet ediliyor. Davet edilen ekiplerle gerçekleştirilen yüz yüze görüşmeler sonrasında projeleri uygun bulunan 20 ekip Seçim Gününe davet ediliyor. Kapsamlı bir değerlendirme sonrası programa katılmayı hak eden 10 ekip belirleniyor. PİLOT’a kabul edilen girişimler 12 hafta süren bir hızlandırma programına dahil oluyor.

Hızlandırma programında ekipler, düzenlenen eğitim ve çalıştaylar ile fikirlerini başarıyla hayata geçirebilmek için izleyebilecekleri yöntemler hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Ekipler program boyunca, Türk Telekom iş birimlerinden alanlarında uzman profesyonellerden, girişimcilik ekosisteminden başarılı girişimci ve yatırımcılardan ve müşteri görüşmeleri sonucunda müşterilerden aldıkları geri bildirimler doğrultusunda iş fikirlerini doğrulamak için çalışıyorlar. Program sonunda ekiplerden, doğrulanmış bir iş modelini esas alan bir "Ana Fonksiyonlara Sahip Ürün" (MVP) ortaya çıkarmaları bekleniyor. Programdan mezun olan ekipler geliştirdikleri MVP ve iş modelini girişimcilik ekosisteminden seçkin yatırımcıların katıldığı Demo Gününde sunuyorlar.

GEÇEN 3 DÖNEMDE GİRŞİMCİLERE 750 BİN TL’LİK SERMAYE DESTEĞİ

Türkiye’de özel sektör tarafından yürütülmeye başlanan ilk girişim hızlandırma programı olan PİLOT’un tamamlanan üç döneminde, toplam bine yakın başvuru alındı, 30 girişim programdan başarı ile mezun oldu ve girişimlere toplamda 750 bin TL’lik sermaye desteği sağlandı. Her dönem sonunda ilk üçe giren girişimler, Silikon Vadisi’ne giderek Google, Apple, Facebook, HP, Intel, Cisco, Linkedin, Uber, Airbnb, Spotify gibi lider teknoloji şirketleriyle; Stanford ve UC Berkeley Üniversiteleri’nden temsilcilerle ve Y Combinator, 500 Startups, Endeavor gibi ekosistemde girişimcilere destek veren önemli kurum ve kuruluşlarla görüşme imkânı elde etti.

PİLOT Programı’nda desteklenen yedi girişim Türk Telekom ile iş birliği fırsatı yakalarken, bir girişim projesi Türk Telekom tarafından satın alındı. Dokuz girişim ise yatırımcılardan yatırım aldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.