Gırgır Dergisi'nden Hz. Musa'ya alçak saldırı

Gırgır Dergisi'nden Hz. Musa'ya alçak saldırı

Sözde mizah dergisi Gırgır son kapağında Musa Aleyhisselam'ı ve İslam'ı hedef aldı.

Sözcü Gazetesi'nin sözde mizah dergisi Gırgır'da yayınlanan ve Musa Aleyhisselam'ın Asası ile Kızıldenizi yardığı mucizeyi konu alan karikatür sosyal medya kullanıcıları başta olmak üzere pek çok insanın tepkisine neden oldu. Binlerce kişi, Gırgır dergisinin Musa Aleyhisselam'ı hedef alan ve galiz küfürlü kelimelerin yer aldığı karikatüre tepki göstermeye devam ediyor. Skandal karikatür gelen tepkilerin ardından twitter'da TT oldu. Skandal karikatüre ilişkin Gırgır Dergisi'nden gelen ÖZÜR açıklamasını tatmin edicilikten uzak bulan sosyal medya kullanıcıları ise tepkilerini sürdürmeye devam ediyor.

c42ru-tvuaacrdo.jpg

CUMHURBAŞKANI SÖZCÜSÜ KALIN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın da skandal karikatüre tepki gösterirken "Bunun adı mizah ve ifade özgürlüğü değil, ahlaksızlık ve nefret suçudur. Mukaddesata yönelik bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

UYKUSUZLUKTAN OLMUŞ(!)

Bu skandal karikatürün ardından, tepkiler üzerine dergi açıklama yapmak zorunda kaldı. Twitter'dan yapılan açıklamada: "Yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle basım öncesi fark edilemeyen bu 'berbat' karikatür incitmiş olduğumuz herkesten özür dileriz." denildi.

İşte o açıklama:

Gırgır'dan Musa peygambere ağır hakaretler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum