Giovanni Guidetti: Rakiplerimizin Hepsi Güçlü, Ama En Güçlüsü Vakıfbank

Giovanni Guidetti: Rakiplerimizin Hepsi Güçlü, Ama En Güçlüsü Vakıfbank

Bayanlarda Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nı finalde Fenerbahçe Grundig'i 3-0 yenerek kazanan Vakıfbank, kupayla birlikte basın mensuplarının karşısına geçti. İstanbul Sanayi Mahallesi'nde bulunan VakıfBank ek hizmet binasında gerçekleştirilen...

Bayanlarda Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nı finalde Fenerbahçe Grundig'i 3-0 yenerek kazanan Vakıfbank, kupayla birlikte basın mensuplarının karşısına geçti.

İstanbul Sanayi Mahallesi'nde bulunan VakıfBank ek hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya VakıfBank teknik ekibi, oyuncuları ve VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren katıldı. Başkan Osman Demren, oyuncuların büyük fedakarlıklar yaptığını belirterek, "Arkadaşlarımız fedakarlık yaparak neler başardığını hepimiz biliyoruz. Dinlenmeleri gerektiği vakit milli takıma giderek fedakarlıklar yaptılar. Hem yerli oyuncularımızın hem de yabancı oyuncularımızın Milli takıma katkı vermesinden de gurur duyuyoruz." dedi.

VakıfBank'ın antrenörü Giovanni Guidetti ise yaptığı açıklamada, "Rakiplerimiz Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe hepsi çok güçlü bu sene. Ama VakıfBank en güçlüsü. Ben de çok mutluyum burada. En iyi Türk oyuncular burada ve beş yabancı oyuncumuz da çok iyi. Her sene kupa istiyoruz ama bu süreç çok zor." diye konuştu.

23-17 GERİYE DÜŞTÜĞÜMÜZ SETİ KAZANMAMIZ KOLAY KOLAY PES ETMEDİĞİMİZİ GÖSTERİYOR

Fenerbahçe karşısında setin son bölümüne blokaut sayılar alarak 23-17 geriye düşmelerine rağmen oyunu bırakmayarak skoru 25-23'e getirip şampiyon olmaları hakkında ise Giovanni şöyle konuştu:

"Bu skor 10 maçta en az bir kere olur. Ve ancak bir kez kazanırsınız. Oyuna giren oyuncular çok cesaretliydiler ve takıma katkı sağladılar. İçeride ki oyuncularda asla pes etmedi. O anda da Fenerbahçe'nin zayıf bir rotasyonu vardı biz de bunu iyi kullandık. Kolay kolay pes etmeyen ve teslim olmayan bir oyuncu grubuna sahibiz."

Türkiye liginin şuan dünyanın en iyi liglerinden biri olduğunu kaydeden Giovanni, "Hem erkeklerde hem de bayanlarda dünyanın en iyi oyuncuları, antrenörleri burada. Türk oyuncular da çok güçlü. Şüphesiz ki şuan Türkiye, voleybolun ülkesi. Ve aynı şekilde de büyüyor." ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Gözde Sonsırma da sezonu kupayla açtıkları için mutlu olduklarını kaydederek, "Bu sene biraz daha değişik bir takımız. Yabancı oyuncularımız değişti ama gelenler takıma katkı sağladı. Kupada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Basın toplantısı toplu halde kupayla çekilen hatıra fotoğtafıyla son buldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.