"Gıda israfına son vermeliyiz"

"Gıda israfına son vermeliyiz"

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde Dünya Gıda Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Düzenlenen Etkinlikte, açlık problemine dikkatleri çekerek gıda güvenirliğinin ve beslenmenin insan için önemine değinildi. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, etkinliğe dair yaptığı konuşmasında, “Dünyada günlük 96 milyon ekmek üretiliyor ve bunun 6 milyonu boşa gidiyor. Ekmek ve gıda israfına son vermeliyiz.” diyerek artan israfa dikkat çekti.

KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Birol Özkalp de programda şu mesajı verdi: “Dünya gıda gününüz kutlu olsun. Ülkemiz, gıda konusunda kendi yeterliliğini sağlayan bir ülke. Bunun kıymetini bilmeli ve gıdamızın sürdürülebilirliğini yapabilmeliyiz.”

Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin gıda durumuna odaklanırken gıda çalışmalarının geçmişteki ve günümüzdeki hâllerinin bilinip değerlendirilmesi gerektiğine değindi. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin Dünya Gıda Günü’ne ilişkin olarak düzenlediği etkinlik, yoğun katılımın ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.