GETAT ünitesi  hizmete girdi

GETAT ünitesi hizmete girdi

Dr. Mehmet Portakal Yaşam Merkezi’nde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi hizmete girdi. Fizik Tedavi Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, GETAT uygulamalarının uzman isimler tarafından yapılacağını söyledi

Dr. Mehmet Portakal Yaşam Merkezi’nde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi hizmete girdi.

Fizik Tedavi Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, amaçlarının her türlü sağlık hizmetini en kaliteli biçimde sunmak olduğunu söyledi. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarına da büyük önem verdiklerini dile getiren Dr. Mehmet Portakal, “Bu yönden hem modern tıptaki gelişmeleri hem de geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın güzelliklerini bir araya getirerek, vatandaşlarımıza yararlı olmaya çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığımız son senelerde özellikle geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını insanların yararına daha fazla sunma konusunda yönetmelikler çıkardı, eğitimler verdi ve bu konularda her geçen gün çok güzel gelişmeler var. Bu uygulamaların devlet eliyle usulüne uygun steril ortamlarda ve güvenli bir şekilde yapılabilmek için ilimizin ihtiyacı olan alanlarda bir GETAT ünitesi açtık. Bilindiği üzere alternatif olarakr da halk arasında anılan tamamlayıcı tıp uzun yıllardır Avrupa’da ve Amerika’da uygulanıyor. Maalesef ülkemiz bu konuda çok geç kaldı son dönemlere kadar bu iş yasaktı. Bu iş ehli olmayan insanların elinde merdiven altı olarak yapılıyordu” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇILIM YAPTI

Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda önemli adımlar attığını kaydeden Dr. Mehmet Portakal, “Sağlık Bakanığı’nın bu alanda bu yolu açması çok önemli bir kazanım ve açılım oldu. Birçok hastamız için umut oldu. Böylece bu tedaviler uzman doktorlar tarafından yapılmakta, bakanlığımız bu konuda eğitim almış hekimlerin atamasını yapacak. Sağlık Bakanlığı’nın yönetmeliği ile yaklaşık 15 alanda düzenleme yapıldı. Hacamat tedavisinden ozon oksijen tedavisine, sülük tedavisinden bitkilere kadar daha önce sertifikası olmayan ve hekim dışı insanların yaptığı uygulamalarla ilgili düzenlemeler yapıldı. Yönetmeliğin temeli bunları yapacak kişilerin hekim olması ve Bakanlığın akredite eğitim merkezlerinden bu alanlarda eğitim almış olması gerekiyor” diye konuştu.

TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI

Konuşmasında tamamlayıcı tıp uygulamaları hakkında da bilgi veren Dr. Portakal, şunları söyledi: “Tamamlayıcı tıp tanı ve tadevide modern ve doğal tıbbın tüm imkanlarından yararlanın bir tıp modelidir. Bu yöntemlerden özellikle hacamat şehrimizde çok sık tercih edilmektedir. Bu hastalıklardan kurtulmak veya sağlığı koruma amacıyla atık maddelerin yoğun olarak toplandığı toksinleri temizlemek, tıkanıklığı ve damarları açmak, kirli kanı dışarıya almak amacıyla uygulanan bu tedavi vücudu arındırmaktadır ve Efendimizin bir sünnetidir. Hacamat hastalık yapıcı etkenleri ve yaşlanmış hücreleri vücuttan uzaklaştırdığı için detoks etkisi vardır. Bunun yanı sıra sülük tedavisi, bitkilerle tedavi, oksijen ozon tedavisi gibi diğer GETAT uygulamaları da kliniğimizde uzmanlar tarafından gerçekleştirilmektedir.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.