Sabit Horasan

Sabit Horasan

Geri sayım başladı..

Geri sayım başladı..

Uzun tatil bitti.  Heyecan kapıda.

Lig perdesi Cuma akşamı oynanacak iki maçla açılacak.

Torku Konyaspor ilk karşılaşmasını deplasmanda Eskişehirspor ile oynayacak.

Dahası, topun santraya konulmasıyla birlikte futbol hasreti dinecek. Statlar şenlenecek. Yaklaşık 8 ay boyunca futbolla kalkıp, futbolla yatacağız.

Süper lig bu yıl zor bir mücadeleye sahne olacak.

Torku Konyaspor’u geçen yıldan daha zor bir sezon bekliyor. Tabi ki tüm takımları da.

Kimi takımlar üst sıralar, kimileri de ligde kalma uğraşı içerisinde olacak.

Yeni sezon hazırlıklarına, Beşiktaş, Bursaspor ve Karabükspor ile birlikte diğer rakiplere göre 10 gün kadar erken başlayan ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdiği açıklanan Torku Konyaspor, gerek hazırlık maçları ve gerekse de TSYD kupası maçlarında aldığı sonuçlarla ve sergilediği performansla, fizik güç olarak lige bir adım önde başlayacak.   

Tabi ki, bunu ligde göreceğiz.

İlk haftalarda yüzde 100 hazır bir Konyaspor görmek olası değil. Bu diğer takımlar içinde geçerli. O nedenle 4-5 haftalık bir tolerans olabilir.

Ancak, hazırlık maçlarındaki performansa göre Torku Konyaspor’un, yenilenmiş kadrosuyla  ilk haftadan itibaren alacağı iyi sonuçlarla sezona damga vuracağı görüşünü paylaşan yönetici ve teknik adamlara inanıyoruz. Futbolculara güveniyoruz.

Yeni transferler içinde görüşlerimizi elbette ki izledikten sonra dile getireceğiz. Görmeden konuşmak yanlış olur.  

Maç kazanmak için futbol adına doğruları yapmak lazım.

Sadece fizik güç yeterli olmaz.

Her şeyden önemlisi de, takım olmak önemli.

Torku Konyaspor, bunun acısını geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında yaşadı. İkinci yarıdaki başarılı çıkış ise takım olmaktan geçti. O nedenle, teknik adamların üzerinde duracağı en önemli konu bu.

Takım olmaya bireysel yetenekler, inanmak ve güven kazanmakta eklenince başarı kendiliğinden gelecektir.

Tabi ki, üst sıraları zorlamak ve alt sıralarda yer alma tehlikesini yaşamamak için iç sahada alınacak sonuçlarda çok önemli. Sahasında maç kaybetmeyen veya en az kayıp yaşayan bir Konyaspor rahat bir sezon geçirerek kendisini orta sıralarda bulacaktır. Aksi halde geçen sezon ki tehlike yaşanabilir. 

Başarıda, yönetim kuruluna düşen en önemli görevde, ödemelerin zamanında yapılması olacaktır. Ki, artık Ahmet Şan başkanlığındaki yönetimde bu konuda yeterli tecrübeye sahiptir.   

Ayrıca stat isim hakkıyla birlikte, loca ve kombine satışları, kira ve reklam gelirleriyle kulübün borçlarının büyük bir bölümünün kapatılmasıyla Torku Konyaspor’u gelecekte iyi günlerin beklediğini görebiliriz.

Başarı için yönetim, teknik kadro ve futbolcular kadar taraftarları da zor bir sezon beklemekte.

Taraftarların, başarıya katkı sağlaması için kombine biletlere ilgi göstermeleri ve 42 bin kişilik stadın büyük bir bölümünü doldurmaları gerekmektedir.

Bununla birlikte, Mevlana şehri, hoşgörünün başkenti Konya ve Torku Konyaspor’a yakışır, örnek bir taraftar grubunun vereceği olumlu destek başarıda önemli etken olacaktır.

Taraftarlar, yapacakları küfürsüz tezahüratla yeşil-beyazlı takımı çok önemli miktarda ki parasal cezalardan koruyacakları gibi kendilerinin de ceza almalarının önüne geçeceklerdir.  

Çünkü, Passolig uygulaması nedeniyle küfür eden, olay çıkartan seyirciler bir bir tespit edilerek maçları izlemekten men edilecekler. Ayrıca, bu üst üste tekrarlanması halinde takıma tribün cezası verilebilecek. Bu da verilecek para cezalarıyla birlikte çok önemli ekonomik kayıp olarak Torku Konyaspor’a dönecektir.

Centilmence, şike söylentilerinin olmayacağı, hakem hatalarının yaşanmayacağı coşkulu bir lig için başta Torku Konyaspor ve 2. ligdeki temsilcimiz Konya Anadolu Selçukspor olmak üzere tüm takımlara başarı dilerim.

Konya ve Torku Konyaspor’a başarı yakışır.

O zaman, haydi, hep birlikte başarıyı ve büyük coşkuyu yaşamaya.. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR