Geri adım atmıyorlar

Geri adım atmıyorlar

Hükümet sigorta primlerini düşürmek için çalışma başlattı. Bugüne kadar yüksek prim uygulayan 27 şirkete idari para cezası kesildi. Fakat sigorta şirketleri geri adım atmamakta ısrar ediyor

Son yıldır fiyatları sürekli artan zorunlu trafik sigortası vatandaşı çileden çıkarttı.  Aşırı yüksek prim uygulayan 27 şirkete idari para cezası kesildi. Araç sahiplerini yüksek fiyatları dolayısıyla isyan ettiren kasko ve zorunlu trafik sigortası primleri düşmeyince hükümet devreye girdi.  Hükümetin yaptırımları bile sigorta şirketlerine geri adım attıramadı. Yapılan düzenlemeler, alınan tedbirlerin ardından prim düşüşleri istenilen seviyede olmadı. Sigorta şirketlerinin keyfi tutumu araç sahiplerini mağdur ediyor.  Piyasa değeri 6-7 bin TL olan bir araca bu yıl 1000 TL sigorta primi ödeyenler bile oldu.

SİGORTA ŞİRKETLERİNE SIKI TAKİP

Yaptıkları tüm bu düzenlemelere rağmen, aşırı yüksek prim teklifleri başta olmak üzere kural ihlalinde bulunan şirketleri tespit ettiklerini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı: "Zorunlu Trafik Sigortasında faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin Hazine Müsteşarlığınca yakından takip edilmektedir. Söz konusu şirketlerce düzenlenen poliçelere ve verilen teklif primlerine ilişkin olarak Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından Hazine Müsteşarlığına düzenli olarak raporlama yapılmaktadır. Söz konusu rapordaki verilere göre, hiç teklif vermeyen, sigorta yapmaktan kaçınmaya yönelik aşırı yüksek fiyat teklif eden veya bu fiyatlara göre poliçe düzenleyen sigorta şirketleri tespit edilerek Hazine Müsteşarlığınca anılan şirketlerin savunmaları alınmakta ve bu şirketlere Sigortacılık Kanunu’nun ilgili maddesi gereği 12 bin liraya kadar idari para cezası uygulanmaktadır." Konut, otomobil ve trafik sigortalarında primin düşürülmesi için başlatılan çalışma kapsamında primlere taban ve tavan fiyat belirlenmesi, sigorta kapsamına giren muafiyetlerin artırılması ve sürücü bazlı prim olmak üzere 3 model üzerinde duruluyor.

TAVAN OLMAZSA DÜŞÜŞ ÇOK ZOR

Vista Sigorta İşletme Sahibi İbrahim Can, sigorta primlerinin düşürülmesi için tüm hasar kademelerinde tavan fiyat uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Vista Sigorta İşletme Sahibi İbrahim Can, "Sigorta sektöründe özellikle trafik sigortalarında orantısız fiyatlamalar sorunumuz hep vardı" dedi. Yurtdışında en çok sigorta kapsamına giren muafiyetlerin artırılması modelinin uygulandığını dile getiren Can, "Primlerin düşmesinin tek yolu hükümetin direkt fiyatlara müdahalesi. Daha önce bu konu gündeme gelmişti. Şimdi yeniden çalışma başlatıldı" şeklinde konuştu. Vatandaşın zarar görmemek için onlarca sigorta şirketini gezip tek tek fiyat kıyaslaması yapmak zorunda kaldığını belirten Can, "Zorunlu trafik sigortasında tek fiyat olduğu takdirde tüm sorunlara çözüm gelir" dedi.

MESUT TURAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.