Gerekli önlemleri alarak yola çıkın!

Gerekli önlemleri alarak yola çıkın!

Trafik Eğitmeni Ayşe Yeşil Enbiyaoğlu, "Bayram keyfi, yasa dönüşmesin. Sürücüler gerekli bütün önlemleri alarak yola çıksın" dedi

2017 yılındaki Ramazan Bayramında 64 kişinin hayatını kaybettiği, 379 kişinin de yaralandığı kazaların bu bayramda olmaması için uyarılarda bulunan Trafik Eğitmeni Ayşe Yeşil Enbiyaoğlu, "Bayram keyfi, yasa dönüşmesin. Sürücüler gerekli bütün önlemleri alarak yola çıksın" dedi

Ramazan Bayramı öncesi uzmanlar, üst üste uyarı yapmaya başladı. Her bayramda yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kazaların bu bayramda yaşanmaması için gerekli tedbirlerin elden bırakılmaması gerekiyor. Geçen yılki Ramazan bayramında meydana gelen kazalarda 64 kişi hayatını kaybederken, 379 kişi de yaralanmıştı. Üstelik kazaya karışan araçlarda ağır maddi hasarlar meydana gelmişti. Vatandaşların sevinci hüzne dönüşmüş, yuvalar dağılmıştı. Kazaların büyük çoğunluğu ise yine sürücülerin kurallara riayet etmesinden kaynaklanıyor. Aceleci davranan sürücüler, uykulu şekilde yola çıkınca kazalar kaçınılmaz oluyor.

UYGUN VAKİTTE YOLA ÇIKILMALI

Sürücülerin araç bakımlarını yaparak yola çıkması gerektiğinin altını çizen Trafik Eğitmeni Ayşe Yeşil Enbiyaoğlu, vatandaşların olabildiğince toplu taşıma araçları kullanmasının daha doğru olacağını söyledi. Özel araçlarla yolculuk yapıldığı zaman yollarda yoğunluğun daha fazla olduğunu belirten Enbiyaoğlu, "Sevdiklerimizin yanımızda olduklarını bilerek, yola çıkmalıyız. Uykumuzu tam almalıyız. Sürücülerin ve yanındaki yolcuların dinlenmiş olması gerekiyor. Genellikle trafikte yoğunluğun en fazla olduğu zamanlar arife günleri oluyor. İmkân dahilinde özel araçları ile yolculuk yapacak sürücülerin ya arife gününden bir gün önce ya da bayramın ilk günü trafiğe çıkması daha doğru olur" şeklinde konuştu.

5-2ayse-yesim-enbiyaoglu.jpg

SÜRÜCÜNÜN AKLI DOLU OLMAMALI

Trafik kurallarına uyulmasının kaçınılmaz bir gerçek olduğuna değinen Eğitmen Enbiyaoğlu, "Sürücülerin aceleci davranmaması lazım" dedi. "İstediğimiz yere Allah nasip etmişse er veya geç varacağız. Ha bir saat önce ha bir saat sonra ne fark eder" diyen Enbiyaoğlu, daha sonra konuşmasını şöyle devam ettirdi: "Sakin olmakta fayda var. Sürücülerin trafiğe çıkarken kafasının rahat olması aklını ise hiç birşeyin kurcalamaması lazım. Yine söylüyorum tatil keyfi, yasa dönüşmesin. Üstelik uzun yolculuk yapan sürücülerin yanında yükü alabilecek ehliyetli kişilerin olmasında da fayda görüyorum. Çünkü bir sürücü 3-4 saatten sonra yorulmaya başlar."

EMNİYET KEMERİ İHMAL EDİLMEMELİ

Emniyet kemeri takma kültürünün de oturtulmasına vurgu yapan Enbiyaoğlu, seyir halindeyken sürücülerin ve yanındakilerin mümkün mertebe telefon ile konuşmaması gerektiğini de aktardı. Sürücülerin dikkatini kaçırmanın vahim sonuçlar doğurabileceğini kaydeden Enbiyaoğlu, "Varılacak noktaya hemen varalım diye yola çıkmak doğru değil. Aracı bir köşeye çekip vücudu ve ayakları dinlendirmek gerekir. Özellikle alkollü ve kafeinli, içecekler tüketilmemeli. Özel araçlardan ziyade toplu taşıma kullanmanın önemine dikkat çekmiştim. Burada uyulması gereken başka kurallar da bulunuyor. Taşıma belgesi olan firmalar vatandaşlar tarafından tercih edilmelidir. Ayakta yolcu taşıyan firmalar bazen olabiliyor. Hizmette aksaklık kabul edilemez. Bayram süresince denetimler de sıkıca yapılmalı. Acil ve ilk yardım ekiplerinin tam donanımlı yollarda olması gerekir" açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.