Gerekirse destek oluruz

Gerekirse destek oluruz

Konya Pancar Ekiciler Kooperatifi Birliği seçimlerinde adaylığını açıklayan Lütfi Topbaş, Recep Konuk'a seslenerek, “Aklımızdaki soru işaretlerini aydınlat. Gerekirse sana hep birlikte destek oluruz” dedi.

Çiftçinin heyecan ile beklediği “Konya Pancar Ekiciler Kooperatifi Birliği” seçimleri, Valilik tarafından alınan karar ile ertelendi. 26 Ağustos'ta yapılması planlanan seçimin tarihi, 16 Eylül'e alındı. Seçimlerin ertelenmesine ise bir gerekçe gösterilmedi. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda seçimlerin güvenlik gerekçesi ile ertelendiği iddia edildi. PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk'un aday olmayacağını açıklamasının üzerine birkaç aday ismini açıklayarak çalışmalarına başladı. Seçimler için adaylığını açıklayan bir isim de Lütfi Topbaş oldu.

BİR ŞARTLA KENDİSİNİ DESTEKLERİZ

Topbaş, seçimlerin ertelenmesine anlam veremediğini belirtti. “Seçimler, güvenlik gerekçesi ile yapılmadıysa biz seçimi dışarıda da yapabilirdik. Bu talebimizi Konya Valisi Sayın Yakup Canbolat beye de ilettik. Kararımızı olumlu karşıladı fakat seçimler ertelendi” diyen Topbaş, “Çiftçileri gerginleştirmenin bir manası yok. Konya Şeker, halkın ve çiftçinin malı. Konuk'un da dahil olduğu bir açık oturum yapalım. Herşeyi enine boyuna konuşalım. Aklımızdaki soru işaretlerini gidersin, bizi aydınlatsın olmazsa zaten biz yine Recep Konuk'u destekleriz” açıklamalarında bulundu.

“ÇİFTÇİ ÇOCUĞUYUM SIKINTI BİLİRİM”

Kendisinin de çiftçi çocuğu olduğunu aktaran Lütfi Topbaş, küçüklüğünden beri tarım ile içli dışlı olduğunu ifade etti.  Topbaş, çiftçinin ne sıkıntısı varsa hepsini iyi bildiğini dile getirdi. Yapılacak yatırımların, katkı sağlayacak nitelikte olması gerektiğinin altını çizen Topbaş, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sanayiye yönelik yatırım yapalım. Son nesil teknoloji ile tarımda kullanılan aletlerin üretim kapasitesini artıralım. Fabrikalarımızı organik gübre üretme üzerine kuralım. İhtiyacımız neyse ona öncelik verelim.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.