Gerçek Kur’an’la gün yüzüne çıktı

Gerçek Kur’an’la gün yüzüne çıktı

Eğitimci-Yazar Turgut Aksu, “Şuursuz atom nereye konulursa akıl gösteriyor. Atom, beyne gelince akıl; masaya gidince tahta oluyor. Allah; yoktan an be an yaratıyor. Bilim, Allah'ın varlığını şimdi daha iyi kavrıyor” dedi

Yaratılış gayesini tam idrak edemeden önce aile şirketinin başına geçmek için İşletme okumayı tercih eden Aksu, zamanla kendisinde bir uyanışın başladığını belirtti. Aksu, “Dünyanın; ev ve araba almak, sadece çocuk yapmak için yaratılmış olmadığını idrak ettim” dedi. Kendi kendisine 'Ben neredeyim, kimim ve bu dünyaya neden geldim' gibi sorular sormaya başladığını ifade eden Aksu, “Uzay ve onunla ilgili olan çoğu şeye büyük merakım vardı. Bu merakımı gidermek ve kendimi geliştirmek için ABD'de eğitim almaya başladım. Atomun içindeki yapıları düşünmeye başladım. Kainatta inanılmaz boyutta bir aklın olduğunu öğrendim. Bizim başka bir amaç ile yaratıldığımızı anladım. İnsan gerçek kimliğine döndügü zaman aslını buluyor. 576 megapiksel gözlerimiz var. Bu hiçbir fotoğraf makinesinde bile yok. Bu, tesadüf değil. Beynimizin içi su dolu. Fakat korkunç hesaplamalar yapıyor. Bir şeyi tutmanı, yürümeni sağlıyor. Dünyadaki bütün matematik profesörlerini bir araya getir. Bunun en küçük bir noktasını bile başaramazlar. İnsanın kendi beyninden  bile haberi yok” şeklinde konuştu.

ALLAH SÜREKLİ YOKTAN VAR EDİYOR

Bilim dünyasının artık etin ve suyun içinde bir insan olmadığını anladığını söyleyen Aksu, bilim adamlarının ruhun varlığını kavradığını da dile getirdi. Kur'an-ı Kerim ışığında derinlere daldığını ve kendisine birçok manevi perdenin açıldığını ifade eden Aksu, konuşmasını şöyle devam ettirdi : “Kur'an'dan uzaklaşılmadığı takdirde Allah, her zaman kulunun yanındadır. Allah'tan gereği gibi korkanlar, ilimde derinleşenlerdir. İnsan neyin ne olduğunu daha net görmeye başlıyor. Bu, Allah'ın bana verdiği müthiş ikram. Hangi bilimin içine girerseniz, müthiş bir mucize çıkıyor. Kesinlikle tesadüf diye birşey yok. Şuursuz atom nereye konulursa akıl gösteriyor. Atom beyne gelince akıl, masaya gidince tahta oluyor. Yerine göre şuur gösteren atom var. Allah; yoktan an ve an yaratıyor. Bilim, tesadüfün değil, Allah'ın varlığını şimdi daha iyi biliyor. Bizim Allah'ın izni dışında hiçbir hareket yapmaya yetkimiz yok. Çayı tutup içmek için bile katrilyonlarca kasın harekete geçmesi lazım.”

KURAN'IN TEK HARFİYLE BİLE OYNAYAMADILAR

Allah'ın insanları yarattığını ve peygamberimiz ile birlikte kılavuz bir kitap gönderdiğini kaydeden Aksu, Kur'an'ı özümsemek gerektiğini vurguladı. Hz. Adem ve Hz. Havva'dan beri gelen bütün insanların Kur'an'dan sorumlu olduğunu ve ondan sınava çekileceklerini de ifade eden Aksu, “Allah, birçok alem yaratmıştır. İncil, Tevrat, Zebur ve Kur'an-ı Kerim'i okudum. Hepsinde çok benzer şeyler yer alıyor. Hepsi sonuçta hak din Günümüzde bakıyoruz ki bu kitaptan üçüne birileri müdahale etmiş. Şeytan ve şeytansı varlıklar da tahrifat yapmışlar. Ama yüce Allah, Kur'an-ı Kerimi indirdiği zaman net bir sözü var. 'Ben, Kur'an-ı Kerimi kıyamete kadar koruyacağım' diyor. Bir sürü çaba sarfetmişler fakat tek kelimesi ile oynayamamıştır. Kur'an özümsendiği zaman, diğer kitaplar daha iyi inceleniyor. Ama İncil, Tevrat ve Zebur'da Kur'ana muhalif bir yön varsa aslı ile oynandığı daha rahat anlaşılıyor” şeklinde konuştu.

KALPLER ALLAH'I ANMAKLA HUZUR BULUR

Turgut Aksu, eski hali ile yeni hali arasında büyük bir fark olduğunu kaydetti. “Çok lüks yaşayan; son model aracı, yatı ve katı olan birçok arkadaşım vardı” diyen Aksu, “Yatın içinde, yazlıkta herkesin isteyip de yaşayamadığı hayatı yaşayan arkadaşlarım oldu. O haldeyken bile 3 saat sonra sıkıldığını bunaldığını söylüyorlardı. Çünkü yüce Allah, onları kilitlemiş. Kalpler sadece Allah'ı anmak ile huzur bulur. Böyle insanların hayatında bir boşluk var, hiçbir şeyden tatmin olmuyorlar. Şan, şöhret, para ve hayranları olan insanlar bile mutluluğu başka şeylerde arayabiliyor. Bulamayınca intihar ediyor. Gerçek huzur Kur'an'da yer alan öğütlerde yer alıyor” dedi.

TÖVBE ETMEK İÇİN HALA VAKTİNİZ VAR

Herkesin geçmişte büyük hata ve günahlar işlemiş olabileceğini belirten Aksu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Kur'an'da tövbe var. Gönülden tövbe edenleri Allah, bağışlar. Hala dünyadayız, canımız alınmadı. Her an her konumdan dönme durumumuz var. Yeter ki insan, karar versin. Allah, insanlara yardım eder. Hata ne olursa olsun. Allah, insanı hayatta tutuyorsa tövbe etmesini istiyordur.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum