Gerçeği çok geç farkettik!

Gerçeği çok geç farkettik!

Suriye'de insanların ülkesini terk etmesiyle birlikte, boşalan yerlere teröristlerin yerleştirildiğini söyleyen H. Hüseyin Uysal, "Gerçeği, imkânlar dahilinde geç de olsa farkettik. Artık ülkeye mültecileri almıyoruz" dedi

Türkiye, PYD denetimindeki Afrin'e operasyon başlatıcak. Bölgeye askeri sevkiyatlar devam ediyor. Reyhanlı sınırında bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu'na konuşlandırılan obüs ve füzeler Afrin yönüne çevrildi. Karakolun batı tarafında konuşlanan obüsler ve füze rampaların gelecek emirlere göre terör örgütünün mevzilerini bombalayacak.  Şanlıurfa'dan çoğunluğu tank ve zırhlı personel taşıyıcılardan oluşan 15 araçlık konvoy, sınıra doğru yola çıktı. Batılı devletlerin güneyimizde bir terör devleti oluşturmak için mücadele ettiğini ve ABD'nin bunun için ciddi destekler verdiğini ifade eden (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal,  Afrin'e gerçekleştirilecek operasyonun başarı ile tamamlanacağını ifade etti. Başkan Uysal, operasyonun hayati bir öneme sahip olduğunu dile getirerek, "Türkiye, ciddi bir diplomasi yürüttü. ABD ve Rusya'nın anlaşmasına engel teşkil edecek, başarılı adımlar attı. Rusya'nın güneyde terör devleti kurma düşüncesini kırdı" dedi.

TÜRKİYE'YE YENİ GÖÇ DALGASI OLMAZ

Uysal, Afrin'e yapılacak operasyonun ardından; Suriye'den Türkiye'ye yönelik bir göç dalgasının olmayacağını söyledi. "Sorunu, Suriye sınırları içinde çözmenin yollarını arayacağız" diyen Uysal, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "20 gündür Halep, Humus, İdlib kırsalında da saldırılar devam ediyor. 200 bin kadar insan göçe yöneldi. Türkiye, mültecileri insanlık ve ümmet bilinci dolayısıyla kabul etti. Ama 200 bin insan şuan için Türkiye'ye alınmadı. Sınırda kurulan çadırlarda yaşamlarını devam ettiriyorlar."

GEÇ FARKETTİK ŞİMDİ MÜLTECİ ALMIYORUZ

ABD ve Suriye rejiminin Suriye halkını bilerek ve kasıtlı bir şekilde göçe zorladığını belirten Uysal, "Boşaltılan bölgelere, terör örgütleri yerleştiriliyor" şeklinde konuştu. Türkiye'nin mültecileri bağrına basmasına ABD'nin razı olduğunun altını çizen Uysal, "Türkiye, gidişatın doğurabileceği olumsuz sonuçları görmeye başlayınca, içeriye mülteci almamaya başladı. Mülteciler, yerlerine ve yurtlarını terk ettikçe boşalan yerlere terör örgütleri yerleştirildi. Elimizde olmayan imkânlardan dolayı, bunu geç farkedebildik. Farkettiğimiz andan itibaren de sınırlarda kurulan tampon bölgelere göçe yönelen mülteciler yerleştirildi. İçte yaşadığımız sıkıntılar, 15 Temmuz hain girişimi bu gelişmeleri izlememize engel oldu. 6 yıl önce bu karar alınabilirdi. Var olan gücümüzü de farkedemedik. 15 Temmuz, dönüm oldu. İçeriye mülteci almıyoruz. Üzerine basa basa durduğumuz ve hassasiyetle bahsettiğimiz konu bizlerin mültecileri ümmet duygusu ile ülkeye almamızdı. İnsanlık görevimizi yaptık. Bölge boşaltıldıkça, terör örgütleri koğuşlandırıldı. O dönem de yaşananlar sebebiyle, mültecileri ülkeye almaktan başka alternatif bir çaremiz yoktu " diye konuştu.

ŞARTLAR SAĞLANIRSA YARISI SURİYE'YE DÖNER

Operasyonlarla birlikte Suriye'den Türkiye'ye bir göçün olmayacağını, göçün Suriye ile sınırlı kalacağını aktaran Başkan Uysal, sınırlarda çadır kurmak için çağrılarını yükselttiklerini tekrar hatırlatarak; konuşmasını şöyle sonlandırdı: "İnsanlık görevimizi, bütün kurum ve kuruluşlarımızla  topyekün yapıyoruz. Suriye, dış değil bizim bir iç meselemizdir. İki ülke vatandaşının da kalplerinin mutmain olması lazım. Biz onların, onlar da bizim kalbimizde kalıcı olarak kalabilmelidir. Suriye'de uygun şartlar sağlanırsa, mültecilerin yarısından fazlası ülkesine gitmek ister. İstatistikler, bunu gösteriyor. Çünkü bu insanların kendi topraklarında yaşadıkları anıları var. Doğdukları yere hasretleri sürüyor. Bunun için de Suriye'de güvenin ve huzurun tesis edilmesi şart."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.