Genelkurmay Güneydoğu Gazisini Ankara'ya Davet Etti

Genelkurmay Güneydoğu Gazisini Ankara'ya Davet Etti

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Ankara'da düzenlenecek törene davet edilen Kahramanmaraşlı Güneydoğu gazisi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı...

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Ankara'da düzenlenecek törene davet edilen Kahramanmaraşlı Güneydoğu gazisi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, davetiye mektubunu, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan’ın elinden aldı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 2001 yılında mayın patlaması sonucu gazi olan Yunus Karaman’ın davet mektubunu iletmek için eşi Özlem Doğan ile Gaziantep’ten Kahramanmaraş’a gelen Tuğgeneral Cemalettin Doğan, 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar ile birlikte Güneydoğu gazisi Yunus Karaman’ı Binevler Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Gazi ve ailesiyle çay içip bir süre sohbet eden Tuğgeneral Doğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel imzasıyla hazırlanan davetiyeyi Karaman’a verdi.

Ziyarette gaziye sağlık durumuyla ilgili sorular soran Doğan, “Biz bu rütbeleri alsak da sizin rütbeniz bizimkinden daha yüksek. Gazilik, şehitlik meslekte olabilecek en yüksek rütbedir. Sayın Genelkurmay Başkanımızın Ankara’da icra edilecek faaliyette Türkiye’nin dört bir yanından gazilerimizi davet ediyor, onlarla birlikte oluyor. Bu programa siz de davetlisiniz. Davetiyeyi sayın Genelkurmay Başkanımız adına ben getirdim. Bunu size de takdim etmek istiyorum.” dedi.

Komutanları, eşi ve çocuklarıyla beraber kapıda karşılayan gazi Karaman, ziyaretten dolayı çok büyük gurur yaşadığını belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir mensubu olmaktan hiçbir zaman şikâyet etmediğini kaydeden Karaman, “Ben Kahramanmaraşlı gazi ve şehit ailelerini temsilen 19 Eylül'deki Gaziler Günü programına katılacağım. Komutanlarım, aileleriyle birlikte evimi ziyaret ettikleri için çok mutlu oldum.” diye konuştu.

Ziyaretin ardından evden ayrılan Doğan, bahçede oynayan gazi Karaman’ın çocuklarıyla tanıştı, büyüyünce hangi mesleği seçeceklerini sordu. Daha sonra gazi ve ailesiyle vedalaşan Doğan, çocuklara şeker hediye ederek apartmandan ayrıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.