Genelkurmay Başkanı Özel, Balıkesir'de Astsubayların Mezuniyet Törenine Katıldı

Genelkurmay Başkanı Özel, Balıkesir'de Astsubayların Mezuniyet Törenine Katıldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Balıkesir'de bulunan Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı'nda düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. İki yıllık eğitimlerini tamamlayan 16'sı bayan, 13'ü KKTC vatandaşı olmak...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Balıkesir'de bulunan Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı'nda düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. İki yıllık eğitimlerini tamamlayan 16'sı bayan, 13'ü KKTC vatandaşı olmak üzer toplam bin 86 astsubayın diploma aldığı törende genç astsubaylara seslenen Org. Özel, askerine 'Mehmetçik' diyen, şahadeti en yüce mertebe olarak kabul eden aziz milletimizin, gerçekten de ordu millet vasfını kazanmış yüce değerlere sahip çok necip bir millet olduğunu söyledi.

Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı'nda iki yıllık eğitimlerini tamamlayan 1086 astsubay düzenlenen törende diplomalarını aldı. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Kamil Başoğlu ve KKTC Askeri Ataşesi Kurmay Albay Cemal Volkan, Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Kurmay Albay Ramazan Erdoğan, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof.Dr. Mahir Alkan ve aileler katıldı.

Genelkurmay Başkanı Özel'in öğrencileri selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören başladı. Ardından kürsüye gelen Okul Komutanı Kurmay Albay Erdoğan, mezun olan genç astsubay ve ailelerine seslendi. Okuldan 10.dönem astsubayların mezun olduğunu belirterek, onlara meslek hayatlarında başarı dileğinde bulundu.

Konuşmanın ardından mezun astsubaylar adına dönem birincisi Bakım Astsubay çavuş Yakup Yıldırım konuşma yaptı. Şeref andını mezunlarla birlikte okumasından sonra yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra diplomasını Orgeneral Özel'in elinden aldı.

Törende konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, 2 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak silahlı kuvvetlerin saflarına genç birer astsubay olarak katılmaya hak kazanan öğrencilerin mezuniyet töreninde bulunmaktan heyecan ve memnuniyet duyduğunu söyledi.

Askerine 'Mehmetçik' diyen, şahadeti en yüce mertebe olarak kabul eden aziz milletin, gerçekten de ordu millet vasfını kazanmış yüce değerlere sahip çok necip bir millet olduğunu belirterek, "İşte Türk Silahlı Kuvvetleri bu yüce milletin ordusu olma şerefini gurur ve onurla taşımaktadır. Bugün silahlı kuvvetlerimiz sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri, modern teknolojiye dayalı caydırıcı gücü, ulusal ve uluslararası görevlerde ortaya koyduğu başarılı çalışmaları, dünya barışına katkıları ve tüm bunları gerçekleştiren yüksek nitelikli ve eğitimli personeliyle dünya ordularının saygı ve gıptayla takip ettiği çok önemli bir güç haline gelmiştir. Bu sebeple de milletimizin ve devletimizin bekasının teminatı olan silahlı kuvvetlerimiz, her zaman yüce milletimizin göz bebeği ve en güvendiği kurum olmuştur ve hep böyle kalacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Büyük fedakârlıkla yetiştirerek, ülkeye ve millete hizmet etmek üzere silahlı kuvvetlere teslim edilen öğrencilerin, bu şanlı yuvada örnek birer insan olarak yetiştirildiğine dikkat çeken Özel, "Bugün onları zorlu bir eğitim sürecini bitirmeyi müteakip, ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğüyle milletimizin birlik ve beraberliği için her türlü engeli aşabilecek kabiliyette ve azimde yüksek niteliklere haiz astsubaylar olarak da bu eğitim kurumlarından kendilerini uğurluyoruz. Yaklaşık 100 yıl önce ilkokul seviyesinde başlayan ve tarihi süreç içinde ortaokul ve lise seviyesine çıkarılan astsubay okullarının çağın gereklerine uygun olarak gelişimini sürdürdü." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, dönem ikincisi Türkislam Kurt ve dönem üçüncüsü Fatih Dirin'e diplomasını verdi. Törene katılan diğer komutanlar ve Vali Turhan, ilk 10'a giren astsubaylara diplomalarını verdi. Diğer mezunlar da ailelerin alkışları arasında diplomalarını komutanlarının elinden aldı. Ardından alay sancağının devir teslim töreni yapıldı. Program, genç astsubayların tören yürüyüşüyle sona erdi.

Törenin sonunda genç astsubaylar aileleriyle kucaklaşarak hasret giderdi. Duygusal anların yaşandığı alanda, anne ve babalar gözyaşlarına hakim olamadı. Dönem birincisi Yakup Yıldırım'da kendisini yalnız bırakmayan anne ve babasıyla kucaklaştı. Dört çocuklu bir ailenin en küçüğü olan Yıldırım, askerden sonra uzman çavuş olarak silahlı kuvvetlerde göreve başladığını belirterek, ardından astsubaylık sınavlarına girip başarılı olduğunu söyledi. Hedefinin subaylık olduğunu belirterek, sınavlarına girip başarılı olma için çalışacağını vurguladı. Zorlu bir eğitimden geçerek okulu birincilikle bitirmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.