Genelkurmay, Basında Yer Alan İddialarla İlgili Açıklama Yaptı

Genelkurmay, Basında Yer Alan İddialarla İlgili Açıklama Yaptı

Genelkurmay Adli Müşavirliği bazı basın yayın organlarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında Askeri Yargıtay üyesi olduğu belirtilen bir kişinin gizli tanık olarak ifade verdiği haberleri...

Genelkurmay Adli Müşavirliği bazı basın yayın organlarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında Askeri Yargıtay üyesi olduğu belirtilen bir kişinin gizli tanık olarak ifade verdiği haberleri ile ilgili açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada şu ifadeler yar aldı: "Söz konusu kişinin ifadesinde yer aldığı belirtilen iddialarla aynı içerikte sahte isimli ihbar mektupları daha önce Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı gibi değişik birimlere gönderilmiş, bu ihbar mektuplarına dayanarak çeşitli tarihlerde benzer nitelikle haberler basında yer almıştır. Haberlerde ve ihbar mektuplarında yer alan ve hiçbir delile dayanmayan soyut nitelikteki iddialar nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı tarafından ‘haklarında adli ve idari işlem yapılmasını sağlamak maksadıyla askeri yargı mensupları hakkında sahte isimli ve imzalı mektuplar gönderenlerin tespiti’ amacıyla 13 Mayıs 2014 tarihinde Genelkurmay Askeri Savcılığı’na soruşturma emri verilmiştir.

Genelkurmay Askeri Savcılığı’nca yapılan soruşturma sonucunda ihbar mektubunu gönderen kişilerden birinin Askeri Yargıtay üyesi, diğerinin ise Askeri Yargıtay’da ‘resmi belgede sahtecilik sucundan’ yargılanmakta olan emekli bir askeri hakim olduğu tespit edilmiştir. Gerekli adli ve idari işlemlerin yapılması için görevsizlik kararı verilerek soruşturma dosyası Askeri Yargıtay Başkanlığı’na gönderilmiştir. Askeri Yargıtay üyesi hakkında Askeri Yargıtay Genel Kurulu’nca Eylül 2014 ayında disiplin/ceza soruşturması başlatılmasına karar verilmiştir.

Askeri Yargıtay ve Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne yönelik basında yer alan iddialar söz konu ihbar mektubuna dayanmaktadır. İhbar mektubunda yer alan iddialar ile gizli tanık olarak ifade verdiği belirtilen kişinin ileri sürdüğü iddialar aynı mahiyette olduğundan gizli tanığın ihbar mektuplarını gönderdiği tespit edilen kişi olduğu anlaşılmıştır.

Bu kişi/kişilerin Askeri Yargıtay’da devam eden disiplin ve adli soruşturmaları/yargılamaları etkileme/baskı altına alma maksadıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak ‘paralel yapı’ iddialarıyla ilgili devam eden soruşturma kapsamında ifade verdikleri düşünülmektedir.

Bu kişilerin şahsı menfaatleri doğrultusunda gerçeklerle hiçbir ilgili olmayan, mesnetsiz iddialarla kendilerine yapılacak adli/idari işlemleri etkisiz kılma ve bu süreçte yer alan tüm personeli itibarsızlaştırma amacına yönelik olarak tekrar tekrar gündeme getirdikleri anlaşılmaktadır. Konu ile ilgili olarak yasal süreç başlatılmıştır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.