Genel-İş, Mustafa Tamer’le devam

Genel-İş, Mustafa Tamer’le devam

DİSK- Genel-İş Sendikası Konya Şubesinin gerçekleştirdiği 4.Olağan Genel Kurulunda yapılan oylamada Mustafa Tamer, yeniden Genel-İş Sendikası Konya Şube Başkanlığına seçildi.

Cemo Düğün Salonunda yapılan kongreye, Disk-Genel-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Mustafa Tamer, yönetim kurulu, sendika üyeleri, Genel-İş Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, DİSK, KESK ve Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendika temsilcileri ve davetliler katıldı. Kongrenin çalışında konuşan DİSK- Genel-İş Konya Şube Başkanı Mustafa Tamer,“İşçi sınıfı çalışma yaşamına ilişkin 696 sayılı kanun Hükmünde Kararname ile yapılan kadro düzenlenmesiyle taşeron şirketlerden belediye şirketlerine geçişleri yapılan 450 bin işçiye hak ettikleri kadro verilmeyerek haksızlık yapılmıştır. Bunun yanında geçişi yapılan tüm işçilerin Toplu İş Sözleşme yapma hakları da gasp edilmiştir. Kadrolu işçilerin sahip olduğu pek çok haktan faydalandırılmayan işçilerin ücretlerine asgari ücretle yapılan zammın yansıtılıp yansıtılmayacağı belirsizliğini korumaktadır. İlgili bakanlık bu zammın yansıtılması için gerekli adımları atmalıdır. Belediye şirket işçilerine ve KİT’lerde çalışan bütün taşeron işçilere kadro talep ediyoruz. Bütün bu işçilerin hak ettiği kadroyu alana kadar mücadelemizi ısrarla ve inatla sürdüreceğiz” dedi.

BÜTÜN HAKLARIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR

Kongrenin Divan Başkanı ve Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Güleryüz, “17 yıldır iktidarda bulanan AK Parti hükümetlerinde işçilerin çalışma hayatıyla ilgili olumlu bir düzenleme görmedik. Aksine bütün haklarımız elimizden alınıyor. Kadrolu işçileri azaltıyorlar. Kadro aldatmacasıyla karşı karşıya kaldık. Kadroya aktarılan işçilere Toplu Sözleşme Hakları ve ikramiyelerinin verilmesini istiyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Önümüze bir daha sandık getiriliyor. Hiçbir siyasi partiye bağlı değiliz. Emek ve demokrasiden yana olan belediye başkanlarını destekleyeceğiz” diye konuştu. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener konuşmasında emeğin kutsal bir değer olduğunu belirterek, “Emek en kutsal bir değer olup, doğruyla yanlışı ayırmada en temel ölçüttür. Ülkemizde sendikal mücadelenin eski heyecanını göremiyoruz. Bu değişim iyi değildir. Tek başına da kalsak bu anlamda mücadeleyi sürdürmeliyiz. Son yıllarda gittikçe arttan taşeron işçiler var. Olumsuz koşulların aşılabilmesi için en önemli özellik örgütlenmedir. Sendikal mücadeledir. Bu yapıya öncelik verip, gitmeliyiz. Bunu gerçekleştirebilirsek emekçinin gür sesi yükselir. Emekçinin önüne kesecek yasalar çıkartılmaktadır. Sendikaların gücü kılırken, STK’ların bağımsızlığı bitiriliyor. Örgütlü toplum, demokrasi gelişmezse ve özgür basın yoksa demokrasiden ve emekten bahsedemeyiz. Eğer bu ülkede eleştiri suç haline geldiyse o toplumda da demokrasi yoktur. Demokrasinin askıya alındığı ve seçimlerin var olduğu bir dönemdeyiz.  Demokrasi ve emek mücadelesini kazanmak için sendikalar ve örgütlü toplum yapısını güçlendirmeliyiz. Onun içinde mücadele edeceğiz. Sandığa gidip oyumuzu kullanmalıyız. Bu seçimlerin önemi büyüktür.  İktidar ekonomik krizin sorumluluğunu kabul etmediği gibi, çözüm noktasında da başarısızdır. Artık değişimin zamanıdır” şeklinde konuştu.

DENETLEME OLMADIĞI SÜRECE HAK ALINAMIYOR

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş konuşmasında denetlenmenin önemi üzerinde durarak,
“Kimse denetlenmediği sürece hak alınamıyor. Nüfusumuz 45 milyon iken sendikalı işçi ve çalışan sayamız 1 milyon 500 bin iken, bugün bu sayı düşmektedir. Emek kazanımlarında hep geriye gittik. Sendikal mücadeleye baskılar artarken, hukuksal haklarda yok ediliyor. Kamu işçiliğinde sendikalı işçiliği yok ediliyor. Demokrasi ve sendikaları bitirdiler. Sendikaların emek ve demokrasi mücadelesinde yanlarında olup haklarını savunmaya devam edeceğiz.” Konuşmanın ardından yapılan seçimde tek listeyle seçime giren DİSK-Genel-İş Konya Şube Başkanı Mustafa Tamer yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim kurulu ise Hüseyin Çalışkan, Kadir Tığlıoğlu, Mustafa Bağcı ve Fevzi Cavlak’tan oluştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.