Gençlik’ten Somali'ye anlamlı destek

Gençlik’ten Somali'ye anlamlı destek

Özel Gençlik İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Solmali'de yaşanan kıtlığa duyarsız kalmadı. Öğrenciler harçlıklarından ayırıp topladıkları paraları Cansuyu Derneği aracılığıyla Somali'ye gönderdi.

Özel Gençlik İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Somali'de yaşanan kıtlığa duyarsız kalmayıp iki hafta boyunca harçlıklarından topladıkları paraları Somali'ye gönderdi. Miniklerin bu duyarlılığının kendilerini de onurlandırdığını ve mutlu ettiğini söyleyen Cansuyu Derneği Konya Şube Temsilcisi İsmail Tozan, "Öğrencilerin göstermiş olduğu bu duyarlılık göstermişler bizi de onurlandırdı. Gençlerimizin toplamış olduğu paraları Cansuyu Derneği olarak teslim alıp Somalili kardeşlerimize ulaştıracağız" dedi. Öğrencilerin büyük bir duyarlılıkla topladığı yardım paralarını bizzat Somali'deki yardıma muhtaçlara ileteceklerini aktaran Tozan, "Okul idaresine, velilere ve öğrencilere teşekkür ediyoruz. Biz de bu emanetleri bizzat Somali"deki kardeşlerimize götürmek üzere teslim alacağız. Ailelerinizin ve sizlerin oradaki kardeşlerimize dualarınızı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

HAYIRDA YARIŞIYORUZ

Öğrencilerin iki hafta boyunca harçlıklarından ayırdığı paralarla toplamda 6 bin 390 TL yardım topladıklarını kaydeden Özel Gençlik İlkokulu ve Ortaokulu öğretmeni İsmail Yılmaz da, 'Hayırda yarışıyoruz' sloganıyla yardım için tüm okulun seferber olduğunu aktardı. Somali'de kurak dolayısıyla yardım bekleyenlere öğrencilerinin duyarsız kalmadığını dile getiren Yılmaz, "Somali'de kardeşlerimizin sıkıntılarına öğrencilerimiz duyarsız kalmadı ve bu noktada bir yardım kampanyası düzenlediler. Bu düzenledikleri yardım kampanyasıyla Somali'deki kardeşlerinin bir nebze ihtiyaçlarını gidermeleri konusunda yardımcı olmak adına anlamlı bir davranış. Çalışmalarını ve gayretlerini gösterdiler” dedi. Cansuyu Derneği'nin yardımları ulaştırmada köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: "Birçok ülkelerde birçok mazluma yardıma koşmada seferber olar Cansuyu Derneği'ne de teşekkür ediyoruz. Bizlere köprü oluyorlar. Bu yardımları ulaştırmamız da vesile oluyorlar."

KARDEŞLERİMİZ AÇ KALMASIN

Özel Gençlik İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri de Somali'de yaşanan kuraklığa duyarsız kalmak istemedikleri için böyle bir şey yaptıklarını söyledi. Öğrenciler, "2011 yılında Somali’de başlayan kıtlıkla buğdaylar yetişmedi. Oradaki kardeşlerimiz aç kaldılar. Bu kıtlık 2017 yılında da tekrar baş gösterdi. Bizde gençlik İlkokulu ve Ortaokulu olarak bu kıtlığı bir nebze olsun rahatlatmak orada yaşayanların boğazlarından bir lokma ekmek geçmesini sağlamak için böyle bir proje başlattık" diye konuştu. Ellerinden geldiği kadar yardım etmeye devam edeceklerini dile getiren öğrenciler, "Orada yaşayan Müslüman kardeşlerimizin aç, susuz kalmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.