Gençlik'te okul öncesi semineri

Gençlik'te okul öncesi semineri

Özel Gençlik İlkokulu tarafından Konya merkezde görevli okul öncesi öğretmenlere yönelik bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdiği ve Prof. Dr. Çağlayan Dinçer'in de katıldığı okul öncesi eğitim semineri verildi

Özel Gençlik İlkokulu konferans salonunda gerçekleştirilen programa, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Meram Belediye Başkan Yardımcısı Abdi Kalan ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Özel Gençlik İlkokulu Müdürü Barış Çağlayan Çakır, “Bu programları geleneksel olarak her yıl yapıyoruz. Konya'da ki öğretmen ve öğrencilere yönelik yaptığımız bu program 4 aşamalı gerçekleştiriliyor. Toplum hizmeti kapsamında gerçekleştirilen bu program, önce tiyatro etkinliğiyle başlıyor. Ardından okul öncesi öğretmenlerine yönelik eğitim semineri düzenliyoruz. Daha sonra okul öncesi velilere yönelik seminer düzenliyoruz. Son olarak da okul öncesi öğrencilerine yönelik resim sergisi açıyoruz. Amaç takım çalışması yapabilecek, beceriler sağlayacak öğrenciler yetiştirebilmek. Problemle karşılaşınca bu problemi çözebilme yeteneğine sahip öğrenci kadrosu kurmak. Her kültüre saygı duyan ve o kültürleri tanımaya açık çocuklar yetiştirmek, bu programların amacıdır” dedi.

EĞİTİMDE KRİTİK DÖNEM ÇOK ÖNEMLİ

Eğitimde kritik dönemin belirleyici faktör olduğunu vurgulayan Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban ise, “Burada bulunmak çok anlamlı. Hepinizin mecburiyet hissetmeden, gönüllü olarak buraya geldiğinizi biliyorum. Çocuklara daha iyi nasıl hizmet edebilirim düşüncesiyle hareket ettiğiniz için çok mutluyum. Eğitimde kritik dönem çok önemlidir. Bundan birkaç yıl önce okula başlama yaşını öne çektik. Ama bize tepki geldi. Gariptir. Geçmişe baktığınız zaman adını tarihe yazdıranlar 4-5 yaşında okumayı öğrenen kişilerdir. Böylesine faydalı bir seminer düzenlediğiniz için teşekkür ederim” diye konuştu.

Program, Çağlayan Dinçer'in yaptığı okul öncesi dönemde matematik öğretimi konulu seminerle son buldu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.