Gençlik üzerinde sorumluluğumuz var

Gençlik üzerinde sorumluluğumuz var

Gençler Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Temsilciliği öncülüğünde sabah namazında buluştu. AGD Meram Temsilciliği’nin geleneksel sabah namazı buluşmaları devam ediyor.

Gençlerin manevi kalkınması için çalışmalarını devam ettiren AGD, maneviyat temelli faaliyetleri kapsamında sabah namazı programlarını düzenli oyarak yapıyor. AGD Meram, bu hafta sabah namazı buluşmasını Amber Reis Camii'nde gerçekleştirdi. Gençlere sabah namazı sonrası kahvaltı ikramında bulunarak sohbet edildi. Etkinlik sonrası bir açıklama yapan AGD Meram İlçe Başkanı Oğuzhan Kara, “Gençliğimizin iyi, doğru ve faydalıdan yana olması için çalışmaları sürdürüyoruz. Her birimizin bir sorumluluğu var. Taşımış olduğumuz bu emanete halel gelmemesi için mahalle mahalle, ilçe ilçe çalışıyoruz. Biz de bir emanet var ve bu emaneti Rabbimin razı olacağı şekilde 40 milyon gencimizi nasıl eğitebiliriz, nasıl ailesine ve vatanına faydalı hale getirebiliriz derdi ile koşuyoruz” dedi.

Kara, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim derdimiz iyiliklere güzelliklere giden çıkış yolunu göstermek; iyilikler güzellikler için gayret etmek ve iyiliklere güzelliklere kavuşmaktır. Bunun da ilk aşaması meselelere daha geniş bir perspektiften bakabilmektir. Dünya 20. yüzyılda Batı’nın siyasi, ekonomik, kültürel, askeri ve teknolojik hâkimiyetine tanıklık etti. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılın ilk çeyreğinde de aynı hâkimiyet devam ediyor. Batı her alanda hâkimiyetini sürdürüyor. Batı’nın bu üstünlüğü yeryüzüne barış ve adalet getirmiyor. Geçtiğimiz yüzyıla iki dünya savaşı sığdırdılar ve milyonlarca insan öldü. Bizim görevimiz Hakkı ayakta tutmaktır. Adil davranmak hepimizin görevidir. Adaleti tesis etmek için çalışmamız gerekir. Bu minvalde "İşin başı İslam, direği namaz, zirvesi de cihattır’ hadis-i şerifini düstur edinerek çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.