Gençlik  umudu

Gençlik umudu

Konyaspor’un sezonun ilk haftasında Ankaragücü’ne karşı forma giyen genç oyuncular umut verdi. Maça 11’de başlayan Erdon Daci ve sonradan oyuna dahil olan Mücahit Can Akçay ile Ali Yaşar mücadeleleri ile alkış aldı

Konyaspor sezona beraberlikle başladı. Sahasında Ankaragücü ile golsüz berabere kalan yeşil-beyazlı ekipte yeni transfer Anicic ve Erdon Daci ilk Süper Lig maçına çıktı. Ali Yaşar da ikinci yarıda Milosveic’in yerine oyuna dahil olarak Süper Ligde siftah yaptı.

GENÇLER HAREKET GETİRDİ

Ankaragücü maçına ilk 11'de başlayan Erdon Daci, kariyerinin ilk Süper Lig maçına 11’de başladı.

Konyaspor’da A takıma alınan ve sözleşmesi de 2023 yılına kadar uzatılan Erdon Daci ilk maçında gösterdiği performansla ilerisi için umut verdi. Erdon gibi ilk maç heyecanı yaşayan bir başka oyuncu ise Ali Yaşar oldu. 2017-2018 sezonu başında pilot takım 1922 Konyaspor'un Standard Liege'den kadrosuna kattığı 24 yaşındaki sol bek oyuncusu, bu sezon teknik direktör Aykut Kocaman'ın gözüne girerek A takımda kaldı. Ankaragücü maçının 79. dakikasında Deni Milosevic'in yerine oyuna giren genç futbolcu mevkisini hareketlendirdi.

Oyuna girerek takıma hareket katan bir diğer genç oyuncu ise Mücahit Can Akçay oldu geçtiğimiz sezon zaman zaman takımda forma şansı bulan genç Mücahit Ankaragücü karşısında 73. dakikada oyuna girdi. Genç oyuncu 88. dakikada müthiş bir pozisyonla rakip kaleyi yokladı ancak Korcan güçlükle topu çıkarmayı başardı. Gençlerin bu performansı ilerisi için umut oldu

KOCAMAN GENÇLERDEN MEMNUN

Maçın ardından konuşan Aykut Kocaman geçen sezonun en kritik kararının sezonun ikinci yarısında Erdon’un listeye alınmaması olduğunu söyledi. Kocaman, “Erdon bugün Süper Lig’de ilk kez oynadı ama geçen sezon ikinci yarıda kadroya almış olsaydık daha tecrübeli bir oyuncu olarak da sahada olabilirdi. Çok kaliteli bir oyuncu. Topu aldığı anda kaleyi düşünüyor. Konyaspor’a hem bu sezon hem de gelecekte çok katkı sağlayacak” dedi. Ali Yaşar’ın asıl mevkiinin sol bek olması ve Ankaragücü maçında kanat oynaması ile ilgili de konuşan Kocaman, “O bölgelerdeki eksiklik nedeniyle kamp boyunca hem Ali Yaşar’ı hem de Opanasenko’yu önde denedim. Bugünkü performansından da memnunum” dedi.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.