Gençlik nereye gidiyor?

Gençlik nereye gidiyor?

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen “Gençlik ve İnanç” çalıştayında gençliğin ‘deizm’e kaydığı, yani Allah'ın (C.C.) hayata müdahalesini reddetme inancının ön plana çıktığı vurgulandı

Deizm tehlikesi!

İKDAM Eğitim Derneği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği tarafından Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen “Gençlik ve İnanç” konulu çalıştayın sonuç raporunda bulunan tespitler "Gençlik nereye gidiyor?" sorusunu tekrar akıllara getirdi. Çarpıcı raporda gençliğin ‘deizm’e kaydığı, yani Allah'ın (C.C.) hayata müdahalesini reddetme inancının ön plana çıktığı vurgulandı. Deizm veya Yaradancılık, tüm dinleri reddeden tek Tanrı inancı olarak tanımlanıyor. Dünya'ya veya Evren'in işleyişine müdahale etmeyen tek tanrı olduğu inancına dayanan deizm, ayrıca mantık ve doğal dünyaya dair gözlemlerin kaynağını oluşturduğu; dinsel bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alıyor ve bu sebeple vahye dayalı tüm inanış biçimlerini reddediyor. Gençlerde pek sorunun anlaşılamaması nedeniyle itikadi sorunların arttığının belirtildiği raporda “Tanrı’nın yeryüzünde kötülüklere müdahale etmediği ve sessiz kaldığı” sorusunun gençlerin en çok sorduğu sorular arasında yer aldığı ifade edildi. Diziler eliyle, aldatma ve gayrı meşru beraberlik normalleştiğinin belirtildiği raporda, "Aile ve sadakat kavramları büyük darbe almaktadır. Aile içi gayrı meşru ilişkiler normalleştirilmektedir" denildi.

DİNDAR NESİL” SÖYLEMİ YETMEDİ

Geçtiğimiz ay Konya Öğretmenevi Mevlana Şubesi’nde gerçekleştirilen “Gençlik ve İnanç” konulu çalıştayta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İHL Meslek Dersi öğretmenlerinden oluşan 50 kişilik katılımcı öğretmenin beş grup halinde yaptığı müzakerelerle icra edildi. Çalıştayda tüm gruplar eş zamanlı olarak aynı soruları tartıştı ve çıkan sonuçlar tüm katılımcılarla paylaşıldı. Çalıştayın sonuç bildirgesi geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Yayınlanan rapor gençliğini halini bir kez daha gözler önüne serdi. Eğitim sisteminin her yıl yeniden düzenlenmeye çalışılması, televizyonlardaki gayri ahlaki programlar, dizi ve filmlerin etkisi ile gençler ahlak ve maneviyat noktasında eksiklik yaşıyor. “Dindar nesil” söylemlerine rağmen yeni neslin ihyası adına yapılan çalışmalar ise yetersiz kalıyor.

EŞCİNSELLİK GENÇLER ARASINDA NORMAL!

İKDAM, Öncü Eğitimciler Derneği tarafından Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen “Gençlik ve İnanç” konulu çalıştayın sonuç raporunda yer alan deizm endişesi, aile içi gayri meşru ilişkilerin normal hale gelmesi, itikadi problemler gibi çarpıcı maddelerin yanında gençliğin eşcinsellik ile ilgili görüşleri de tehlikenin boyutunu ortaya çıkarıyor. Sonuç raporunda, “Eşcinsellik, pek çok lise öğrencisinde normal ve hatta sempatik görülebilmekte ve bir sapkınlık olarak değil cinsel bir tercih olarak nitelendirilmektedir. Öğrenciler eşcinselliği özgürlük bağlamında anlamakta, özgürlüğün ne olduğu öğrenciye yeterince anlatılamamaktadır” deniliyor. Lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender bireylerin klüp ve dernek kurması ve AB uyum yasaları çerçevesinde serbest bırakılmış ve gayri ahlaki eylemlerin normalleşmesi hızlandırılmıştı.

HURAFELER DİN ADDEDİLMEKTE

Açıklanan sonuç raporunda ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Doğru bilgilerle donatılmamış bir Allah ve gayb alemi tasavvuru bulunmakta, hurafeler din addedilmektedir. Bu noktada öğrenciye sunulacak din yorumu büyük önem arz etmektedir. Hiçbir sınır ve kural tanımayan tek yönlü bir özgürlük anlayışı, popüler kültürün inanç ve ahlak haline gelmesi, haz merkezli yaşam tarzı İtikadî ve ahlakî problemleri artırmaktadır. Din eğitiminde bilgi, duygu ve davranışın tümünün kazandırılması hedeflendiğinden öğretmenin anlattığı değerleri temsil edebilmesi büyük önem arz etmektedir. Söylemlerle davranışların tutarsızlığı ve hayata yansımayan bir dînî anlatım genci dinden uzaklaştırmaktadır.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum