"Gençlik geleceğimiz"

"Gençlik geleceğimiz"

AGDKonya Şube Başkanı Mehmet Parlak ve yönetim kurulu üyeleri Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’ı makamında ziyaret etti. Parlak, “Geleceğimiz olan gençliğimiz bu milletin en temel yapıtaşıdır” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)  Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak ziyarette İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’a derneğin Konya ve 31 ilçesinde gerçekleştirilen faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Parlak, “İlköğretim, ortaöğretim, yükseköğretim düzeyindeki kız ve erkek tüm gençliğimize hizmet için çalışıyoruz. Okullarında tahsil gören gençlerimizin yanı sıra çalışan gençlerimize de çeşitli programlar vesilesi ile hizmet götürmeye gayret ediyoruz” dedi. Konya ölçeğinde bin 500 öğrenciye barınma imkanı sağladıklarını kaydeden Parlak,  şöyle konuştu: “Haftalık düzenli olarak ev, yurt ve lokallerimizde gençliğimize çeşitli aktivitelerle hizmet ediyoruz. 10 yıldır ilköğretim ve ortaöğretim kategorisinde gerçekleştirdiğimiz Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması vesilesi ile gençlerimizin Peygamber Efendimizin hayatını okumasını, anlamasını ve hayatlarımıza tatbik edilmesini kendimize amaç edindik.” Bugün itibari ile 25 bin gencin yarışmaya kayıt yaptırdığını belirten Parlak, “Efendimizin İzinde” sloganı ile Türkiye’deki tüm il ve ilçelerde ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan gençlerimizin hem kitap okumalarını hem de Efendimizin hayatını öğrenmelerini hedefliyoruz” diye konuştu. Parlak Mekke’nin Fethi ve Gençlik Şöleni Programının bu yıl 31 Aralık Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde düzenleneceğini ve Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasın ödüllerinin de bu programda verileceğini belirtti.

GENÇLİK ÇALIŞMALARI BOŞA GİTMEZ

Parlak, konuşmasına şöyle devam etti: “Geleceğimiz olan gençliğimiz bu milletin ve bu asil tarihinin köküdür en temel yapıtaşıdır. Gençliğimize ne kadar hizmet etsek azdır. Anadolu Gençlik Derneği olarak milletimizin, vatanımızın hep yanında olduk hiçbir zaman gençliğimizi devlet ve millet düşmanı yapmadık, askerimizle ve polisimizle hiçbir zaman karşı karşıya gelmedik, gelmeyeceğiz diyerek üzerimize düşen her türlü görevi Anadolu Gençlik olarak yerine getirmeye hazırız.” İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek bu ve benzeri çalışmaları desteklediklerini kaydetti. Sahip olunan bu misyon ve yapılan bu faaliyetlerin çok önemli olduğunun altını çizen Yaman, bu hizmetlerin artarak devam etmesi gerektiğini ifade etti. Yaman; “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması ve vatan hainlerine fırsat verilmemesi için kamu kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düşmektedir. Bizler gençliğimize sahip çıkmazsak onlara sahip olmak isteyen güçler hazırda beklemektedirler. Bundan dolayı gençlik üzerindeki her türlü çalışma boşa gitmeyecektir. Gençlerimiz ilk başta vatan ve millet sevgisi ile yetiştirilmeli, inancını en güzel bir biçimde öğrenmeli, ailesine bağlı, çevresine saygılı olmalıdır. Sonrada vatanı, milleti ve insanlık için hainlik yapmadan hizmet eden faydalı bir birey olmaya çalışmalıdır” şeklinde konuştu. AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak ve yönetim kurulu üyeleri İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’a yeni görevlerinde başarılar dileyerek Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasının yapılacağı kitapları hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.