Gençlik Eğitim’den vefa buluşması

Gençlik Eğitim’den vefa buluşması

Çeyrek asırdır eğitim hizmeti veren Gençlik Eğitim Kurumları, geçmiş dönemlerde kurumda görev yapmış, yönetici idareci ve öğretmenler ile buluşma programı düzenledi.

Enderun Liseleri’nde gerçekleşen buluşmaya, kurum bünyesinde Gençlik Dershanesi, Gençlik İlk ve Ortaokulu, Enderun İlköğretim Okulu ve Enderun Liseleri’nde geçmiş dönemlerde görev yapmış yönetici, idareci ve öğretmenlerin yanı sıra, Gençlik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şen, Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu, Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, Gençlik Temel Lisesi Müdürü ve Gençlik Eğitim Kurumları Kurumsal Arşiv Sorumlusu İlhan Post, Enderun Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı İsa Karamanoğlu da katıldı. Duygulu sahneler yaşanmasına sebep olan bu tür programlar ile görüşemedikleri eskimez dostları ile bir araya gelerek hasret giderdiklerini belirten eğitim duayenleri, Gençlik Eğitim Kurumları’nın büyük bir vefa örneği gösterdiğini dile getirdiler.

MEZUNLARIMIZ İLE GÜÇLÜ BİR BAĞ OLUŞTURDUK

Buluşma ile ilgili söz alan Gençlik Eğitim Kurumları Kurumsal Arşiv Sorumlusu İlhan Post, "Vermiş olduğunuz emeklerinizden ve katılımlarınızdan dolayı Allah razı olsun. 25.Yılımıza girerken yapacağımız kurumsal arşiv çalışması ve 25.Yıl Etkinliklerinde sizlerin de desteklerinizi bekliyoruz. Kuruluşundan bugüne kadar yaklaşık 550 kişilik kadro ile büyük bir aileyiz. Farklı ortamlarda arkadaşlarımız ile irtibatlarımız devam ediyor. Yaklaşık bin 500'ü Enderun Liseleri Mezunu olmak üzere 3 bin 100 civarında kurumlarımızdan mezun olan kardeşlerimiz var. Mezunlarımızın bilgileri güncellenerek, her döneme ait erkek -kız öğrencilerimiz ayrı Mezun WhatsApp grupları, Mezun Ziyaretleri, Ankara ve İstanbul Mezun Buluşmaları, Geleneksel Mezun Buluşmaları gibi etkinlikler ile Mezunlarımız ile güçlü bir bağ oluşturduk" dedi.

DEĞİŞİM, GELİŞİM ZORDUR

Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu ise yaptığı konuşmasında “Değişik vesileler ile bir araya geliyoruz, böyle programlar ile uzun zamandır görüşemediğimiz arkadaşlar ile de hasbihal etme imkânı bulduk. Katılımlarınızdan dolayı Allah razı olsun. 25.Yılımıza girerken gelecek dönemlere ışık tutması, temel kaynak olması düşüncesiyle kurumsal bir arşiv çalışmasını içeren kitap hazırlığımız var. Bu konuda katkılarınızı bekliyoruz.” dedi. Son olarak söz alan Gençlik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şen de, “Görev bize tevdi edildi, kuruma bir şeyler katmışızdır muhakkak, ancak bu görev bize de çok şeyler kazandırdı. Değişim, gelişim zordur, sabır gerektirir. Bu süreçte desteklerinizi eksik etmediniz, bu günlere geldik. Dostlarla bir arada olmaktan mutluyuz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

ÜZERİMİZDE EMEKLERİNİZ VAR

Enderun Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı İsa Karamanoğlu da, “Hem bu okuldan mezun olmam, hem de bu kurumlarda çalışıyor olmam benim için çok anlamlı. Hocalarımız olarak üzerimizde çok büyük emekleriniz var. Emekleriniz ve katılımlarınızdan dolayı Allah razı olsun.” dedi. Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır da dünden bugüne Gençlik Eğitim Kurumlar hakkında bilgi vererek, mezunlara yönelik yapılan çalışmalardan bahsetti, bu çalışmaların olumlu sonuçlarının da alınmaya başladığını belirterek, katılımlarından dolayı hocalara teşekkür etti. Yemek ikramının ardından buluşma programı, kurumlarımızın gelişmesi, ülkemizin ve İslam dünyasının eğitiminin geleceği ile ilgili tecrübeler paylaşılarak devam etti. Yemek ve muhabbetin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile tekrar buluşma temennisi ile program sona erdi.

İDRİS BAKAN
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.