Gençlik Eğitim'den 10 bin TL'lik yardım

Gençlik Eğitim'den 10 bin TL'lik yardım

Cansuyu Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Tozan, “Afrika'da su kuyusu olmasına rağmen Müslümanların sularını kesiyorlar. Müslümanların sudan yararlanmasını istemiyorlar. Yapılan yardımlar, Müslümanlara güç verecek” dedi

Özel Gençlik Eğitim Kurumları ve Cansuyu Derneği Konya Şubesi, anlamlı bir etkinliğe imza attı. Gençlik Eğitim Kurumları okul aile birliği başkanları ve velileri, geçtiğimiz haftasonu düzenledikleri kahvaltının gelirlerini Afrika'da su kuyusu açtırmak için Cansuyu Derneği'ne bağışladı. Düzenlenen etkinlik ile 10 bin 30 TL, derneğe takdim edildi. Programa Özel Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, Gençlik İlk ve Orta Okulu Müdürü Nurettin Kabak, Gençlik Anaokulu Müdürü Aliye Duman, Cansuyu Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Tozan ve okul aile birliği başkanları katıldı.

BU PROJELERE DESTEK VERİYORUZ

Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, eğitim kurumları olarak bu gibi sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer almak istediklerini belirtti. Öğrencilerin akademik anlamda yetiştirilmesi görevini üstlenirken aynı zamanda okul aile birliklerinin de okul aile işbirliğini sağlamak gibi görevleri olduğunu söyledi. Çakır, görevinin yanı sıra yaşadığı topluma ve dünyaya karşı da bazı sorumlukları olduğunu ifade etti. Çakır, daha sonra şunları kaydetti: “Sosyal sorumluluk projesini, geleneksel hale getirdik. Daha öncede böyle bir çalışma içine girmiştik. Gençlik Anaokulu, Gençlik İlkokul ortaokulu, Gençlik Temel Lisesi ve Enderun Liselerimizin okul aile birlikleri bu yıl bir araya gelerek geleneği devam ettirdi. Velilerle birlikte Afrika da su kuyusu açılması için böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen okul aile birliklerine, okul aile birliği başkanlarına, yöneticilere ve bu çalışmaya destek olan velilere teşekkürler ederim. Cansuyu Derneğine de böyle bir çalışmaya vesile oldukları için teşekkürü borç biliriz.”

4-2-029.jpg

MÜSLÜMANLARA SU VERMİYORLAR

Cansuyu Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Tozan, Gençlik Eğitim Kurumları idarecilerine, okul aile birliklerine ve velilerine teşekkür etti. Müslümanların büyük bir sıkıntı içinde olduğunu ve onları el uzatmanın gerekliliğini vurguladı. Tozan, Gençlik Eğitim Kurumlarının yaptığı bu yardımın Afrika’daki Müslümanlara bir ümit olacağını ve bunun bir ümmet şuuru oluşturacağını ifade etti. Tozan, “Afrika'da su kuyusu olmasına rağmen Müslümanların suları kesiliyor. Özellikle Perşembe ve Cuma günleri Müslümanların sudan yararlanmasının önü kesiliyor. Bölge ile irtibat halindeyiz. Hamdolsun sayısız su kuyusu açtık, devamı da gelecek. Eksiklikleri anında giderebilecek koordinasyona sahibiz” açıklamalarında bulundu.  Gençlik Eğitim Kurumları okul aile birlikleri adına söz alan Gençlik İlk ve Ortaokulu okul aile birliği başkanı Özlem Mete, daha önce de bu tür çalışmaların yapıldığını belirterek, bu yıl dört kurumun birleşerek böyle bir etkinlik gerçekleştirdiğini belirtti. Bu hayırlı çalışmaya katılan bütün velilere teşekkürlerini iletti.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.