Gençlik Eğitim Kurumları’ndan servis şoförlerine seminer

Gençlik Eğitim Kurumları’ndan servis şoförlerine seminer

Özel Gençlik Eğitim Kurumları, Özel Gençlik Anaokulu, Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu ile Enderun Liseleri  okuldan eve güvenle taşımak noktasında Konsel Tur şoför ve yardımcılarına seminer verdi.

2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerine her alanda gereken imkanları sunmak için çalışmalarına devam eden Özel Gençlik Eğitim Kurumları, Özel Gençlik Anaokulu, Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu ile Enderun Liseleri  okuldan eve güvenle taşımak noktasında Konsel Tur şoför ve yardımcılarına seminer verdi.

Özel Gençlik İlk ve Ortaokulunda gerçekleşen program, kahvaltıyla başladı. Kahvaltının ardından Beyaz Salonda "Servis Kuralları ve Okul  Yolcuğunun Dili" konulu seminer verildi. Programda açılış konuşmasını yapan Enderun Liseleri Müdürü Said Turgut, eğitim hizmetlerinde başarıyı yakalamak kadar servis hizmetine de  önem verdiklerini ve öğrencilerin trafik karmaşasına takılmadan derslerine başlamalarına çalıştıklarını söyledi. Bu seminerin amacının Şehrin farklı noktalarından okulumuza gelen öğrencilerimizin rahat edebileceği ortamlar oluşturmak, ve onların güvenliği noktasındaki tedbirleri almak olduğunu ifade eden Turgut, okuldaki eğitim boyutunun serviste de devam ettiğini belirterek servis görevlilerinin bu noktadaki etliki iletişiminin ve olumlu davranışlarının çok önemli olduğunu söyledi.

ÇOCUK GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Özel Gençlik İlk ve Ortaokul ile Özel Enderun Liseleri’nin düzenlediği seminerde  Çocukların güne servis şoförleri ile başlamasının ne kadar önemli olduğu, çocuklarla iletişimde; onları olumsuz etkileyecek sözlerden ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini, öğrencilerin sıcak ve güler yüzlü karşılanmasının da öneminden bahsedilerek uyulması gereken kurallar ifade edildi. Seminerde çocuklarımızın sağlığı ve güvenliğinin her şeyin üstünde olduğu belirtilerek, şu hususlar hatırlatıldı: “Sürat kesinlikle yapılmaması. Araçlarda bulunan host ve hosteslerin ilk öğrenciden son bırakılan öğrenciye kadar araçta bulunması ve küçük yaş grubunda öğrencilerin host ve hosteslerin yardımı ile araçtan indirilmesi ve aileye teslim edilmesi. Kılık- kıyafet ve saç-sakal tıraşı gibi öz bakımın özenle yapılması ve veli ve öğrenci iletişiminde görgü kurallarına uyulması, iletişimde saygının esas alınması. Trafik kurallarına uyma konusunda zorunluğun esas olduğu, aksi durumda cezai şartların uygulanacağı. Araçta çalınan müziklerin milli ve manevi değerlere uygun seçilmesi, ses düzeyinin ayarlanması.”

Seminer sonunda konuşma yapan Konsel Tur Sorumlusu İsmail Dur, taşınanın bir yük değil, en değerli varlık insanın olduğunu ifade ederek sorumlulukarının farkında olduklarını ifade etti. Konsel Tur olarak ebeveynlerin bütün çabalarının,çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak olduğu bildiklerini ve bizlerin geleceği olan küçüklerimizin en güvenli, konforlu hizmeti vermeyi amaç edindiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.