Gençlik alanında bir ilki uyguluyor

Gençlik alanında bir ilki uyguluyor

Alanında ilk olarak Gençlik Anaokulu’nda sunulan sosyal beceri eğitimi programı ile çocukların mutlu olabileceği, problemlerini çözebileceği, uygun tutum ve davranışlar sergileneceği eğitim ortamları hazırlanıyor

Her çocuk bizim için kıymetli ve çok özeldir. Ailelerinin ve içinde yaşadığımız toplumun gözbebeğidir. Peki, geleceğimizin teminatı olan, gözbebeğimiz olan çocukları geleceğin yetişkinleri olarak yetiştirmeye çalışırken ne kadar duyarlıyız? Günümüzde anne ve babaların tutumları çocukların birçok şeyi çabuk tüketmesine ve doyumsuz bireyler olarak yetişmelerine neden olmaktadır. Kaliteli zaman geçirme kavramı yerini bilinçsiz tüketmeye bırakmaktadır. Bunun sonucunda çocuklar, sosyal gelişimini sağlayamamış, uyum sağlayamamış bireyler olarak yetişmektedir.

manset-haber-(1).jpg

UYUM SAĞLAMA ÖNEMLİ

Sosyal gelişim diğer bir adı ile “uyum sağlama” becerisi okul öncesi dönemde kazanılması gereken önemli bir beceridir. Çocuğun ilk sosyal davranışları yoğun etkileşim içinde olduğu ailede başlar. Çocuk ilk olarak annesinin yardımı ile dış dünyayı tanır. İhtiyaçlarının anlaşıldığını ve karşılandığını fark eden çocukta sosyal gelişim süreci güvenli bir şekilde oluşmaya başlar. Daha sonra aile içindeki bireyleri örnek alarak gelişmeye devam eder.  Çocuğun okul yaşantısı ile bu süreç olumlu ya da istenmeyen davranış kazanımları ile kendisini gösterir. Kişiliğin büyük bir bölümünün yaşamın ilk altı yılını kapsayan okul öncesi dönemde oluşması nedeni ile bu dönemin çocuğun hayatındaki önemi büyüktür. Çünkü bu dönemde kazanılan birçok davranış yetişkinlik döneminde göstereceği davranışlarla paralellik gösterecektir.

manset-haber-(2).jpg

ÇOCUK SOSYAL HAYATA HAZIRLANIR

Son yıllarda yapılan araştırmalar yaşamın ilk altı yılı boyunca sosyal becerileri geliştirilemeyen çocukların uyumsuz bireyler olarak yetişkinlikte duygusal ve davranışsal açıdan problem sergilediklerini göstermektedir. Sosyal becerileri güçlü olan çocukların, akademik hayatta daha başarılı oldukları, bir üniversite bitirme ihtimallerinin daha çok olduğu, iş hayatlarının  başarılı geçtiği ve yaşamlarına ait seçimlerde daha sağlıklı seçimler yaptıkları gözlenmiştir. Bu nedenle özellikle okul öncesi eğitim kurumlarında yapılandırılmış sosyal beceri eğitimlerine katılmanın çocuğun sosyal hayata hazırlanmasında, uyum becerilerinin geliştirilmesinde ve problem davranışların ortadan kaldırılmasında önemli etkisi vardır.

manset-haber-(3).jpg

ALANINDA İLK OLARAK UYGULANIYOR

0-6 yaş döneminde sosyal beceri gelişiminin bu denli önemli olması nedeni ile Gençlik Anaokulu’nda uyguladığımız sosyal beceri eğitim programı bu alanda ilk olma özelliğini taşımaktadır. Program sistemli ve planlı olarak hazırlanmış bir çalışmanın ürünüdür. Alanında uzman birçok akademisyen ve öğretmenin hazırladığı sosyal beceri eğitimi programımız 3-7 yaş arası öğrencileri kapsamakta ve uygulanmaktadır. Programda 7 farklı kazanım ve bu kazanımlara ait çocuğun merkeze alındığı etkinlikler yer almaktadır. Çocuk merkezli bir yaklaşım ile Sosyal beceri eğitim programımıza öncelikle çocukların ne tür becerilerinin eksik olduğunu belirleyerek başlamaktayız. Programımız başlangıç düzeyi beceriler ile başlamış olup Eylül ayından itibaren çalışmalarımız devam etmektedir. Programın en önemli özelliği aile katılımının aktif olarak sağlanması ve çift yönlü bir eğitim imkânının çocuklarımıza ve velilerimize sunulmuş olmasıdır. Programımız çocuğun içinde yaşadığı toplumun sosyal kurallarına bağlı olarak düzenlenmiştir. Gözlenebilir becerilerin yanı sıra gözlemlenemeyen bilişsel ve duyuşsal becerilerden oluşmaktadır.

Gençlik Anaokulunda sosyal beceri eğitimi programı ile aile tarafından sunulan sınırlı olanakları zenginleştiren, çocuklara gerek fiziksel gerekse zihinsel ve sosyal gelişimleri açısından daha yeterli bir ortam sunan eğitsel ve sosyal bir çevre imkânı sağlanmaktadır. Dolayısıyla çocuklarımızın mutlu olabileceği, problemlerini çözebileceği, uygun tutum ve davranışlar sergileneceği eğitim ortamları okulumuz da hazırlanmaktadır.

Aliye Duman Gençlik Anaokulu Müdürü


Velilere eğitim programları anlatıldı

2-076.jpg

Özel Gençlik Anaokulu 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı 1. veli toplantısını 22 Eylül 2018 Cumartesi günü gerçekleştirdi. 24 yıllık Anaokulu tecrübesiyle hizmet veren Gençlik Eğitim Kurumlarına bağlı Gençlik Anaokulu veli toplantısının açılış konuşmasını okul müdürü Aliye Duman yaptı. Aliye Duman velilere eğitim öğretim yılı içerinde yapılacak olan eğitim programları hakkında bilgi verdi. Yıl içerisinde uygulanacak olan programlardan Sosyal Beceri Eğitimi, Kuran-ı Kerim Öğretim Programı ve Bilişsel Oyun Programına ait faaliyetleri anlatarak okul ve aile işbirliği içinde gerçekleşen eğitimin öğrenciler üzerindeki olumlu etkisini anlattı. Toplantıda eğitimin ilk basamaklarından biri olan anaokullarında verilen eğitimin ve uygulanan programların kalitesinin çocuğun gelişimdeki olumlu etkileri üzerinde duruldu. Duman, Gençlik Anaokulunun güçlü eğitim kadrosuyla eğitim öğretime başladığını belirterek okulun uyguladığı farklı eğitimler ile  fark oluşturduğunun  altını çizdi Program velilerin öğretmenlerle bireysel görüşmeleri ile son buldu.


MEZUN ZİYARETLERİ

1-056.jpg

Gençlik Eğitim Kurumları Kurumsal ziyaretlerinde mezun ziyaretleri sürüyor. Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, Gençlik Temel Lisesi Müdürü Enes İlhan Post ve Enderun Liseleri Müdürü Said Turgut, 2004 Özel Enderun Liseleri Mezunu Mehmet Doğan’ı ziyaret etti. Selçuk Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyarette Doğan’a ‘Hayırlı çalışmalar’ dilekleri iletildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.