Gençliğe sahip çıkalım

Gençliğe sahip çıkalım

Gül Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı Rüveyda Gülseren Işık,"Bilimsel çalışmalarda sosyal hayatı kopuk olan insanların ve ailevi sorunu olan gençlerimizin madde bağımlısı olma ihtimali daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Gençlerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Gül Gençlik Derneği Mevlana Kültür Merkezi'nde "Toplumu Madde Bağımlılığına Karşı Bilinçlendirme ve Topluma Yön Verme" başlıklı konferans düzenledi. Konferansa Konya Valisi Muammer Erol, Ak Parti Milletvekili ve Milletvekili Adayı  Hüsniye Erdoğan ve Gül Gençlik Derneği Yönetim Kurulu konferansa katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Gül Gençlik Derneği Başkanı Özgür Öz, "Gül Gençlik Derneği 2011 yılında birkaç kişi tarafından kuruldu. Gül Gençlik Derneği, madde kullanan gençlere yönelik,toplum ve bireyin sorunlarını ele alan bir dernek .Konuşmamı daha fazla uzatarak sizleri sıkmak istemiyorum. Burada bizleri yalnız bırakmayan başta sayın Vali Muammer Erol  olmak üzere konferansa katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Özgür Öz'ün konuşmasından sonra Gül Gençlik Derneği'nin yaptığı çalışmalar,projeler ve işlevini anlatan slayt sunumu izlendi. Slayt sunumundan sonra Gül Gençlik Derneği üyesi ve daha önce madde bağımlısı olan Yakup Savaş sahneye davet edildi. Savaş,"Daha önce bende madde bağımlısı idim. Önce Allah'ımın sonra Gül Gençlik Derneği sayesinde madde bağımlısı olmaktan kurtuldum. Gül Gençlik Derneği beni Umre'ye götürdü. Umre'de Allah'a bol bol dua ettim .Şükürler olsun ki şuan bu illetten kurtuldum. Eski fotoğraflarımı görüyorsunuz dimi.Ne kadar aciz ve kötü idim. Beni madde bağımlılığından kurtaran Gül Gençlik Derneği'ne tekrardan teşekkür ediyorum " diyerek konuşmasını sonlandırdı.

17-1.20151011121419.jpg

KONYA HUZUR DOLU BİR YER

Yakup Savaş'tan sonra konferansı izleyenler arasında bulunan Konya Valisi Muammer Erol konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. Muammer Erol,"Konya huzur dolu bir yer. Güvenli ve maneviyatın güçlü olduğu bir şehir. Konya'nın bu huzuru yakalamasında Gül Gençlik Derneği'nin azımsanmayacak bir payı var. Çok güzel projelere imza atıyorlar. Madde bağımlısı olan gençleri kurtarmak için büyük fedakarlık yapıyorlar. Böyle güzel çalışan ve büyük projelere imza atan Gül Gençlik Derneği güçlü bir alkış hakkediyor. Büyük  fedakarlıklar yaptınız. Büyük sevap işliyorsunuz. Hepiniz bu sevapları inşallah Allah katında karşılığını göreceksiniz" dedi. Burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Erol,"Böyle güzel insanlarla bir arada olduğum için mutluyum. Bu geceyi hazırlayan,sunan  ve katılan herkese teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SOSYAL HAYATI KOPUK OLAN BAĞIMLI

Muammer Erol'dan sonra konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Gül Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı Rüveyda Gülseren Işık,"Öncelikle geceye katılan herkese teşekkür ediyorum. En fazla içimizin yandığı konu uyuşturucu bataklığı ve bu bataklığa yardımımızın dokunamaması idi. Gül Gençlik Derneği olarak gençlerimizi uyuşturucu bataklığından kurtararak az da olsa yüreğimize su serptik. Gül Gençlik Derneği olarak yaptığımız bilimsel çalışmalarda sosyal hayatı kopuk olan insanların ve ailevi sorunu olan gençlerimizin madde bağımlısı olma ihtimali daha yüksek" dedi. Geceye büyük fedakarlık yaparak katılan Dursun Ali Erzincanlı'ya teşekkür eden Işık,"Dursun Bey bizleri kırmayarak buraya geldiği için teşekkür ediyorum. Kendisi derneğimizin faaliyetlerini öğrenince buraya gelmeyi hemen kabul etti. Kendisi uçak biletini bile kendisi karşıladı. Dursun Ali Erzincanlı'ya ve konferansa katılan herkese teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

GENÇLER AKTİF OLMALI

Rüveyda Gülseren Işık'tan sonra gecenin şeref konuğu olan Dursun Ali Erzincanlı sahneye davet edildi. Bu konferansta olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Erzincanlı,"Konferansa okul arkadaşım Rüveyda beni davet etti. Gül Gençlik Derneği'nin yaptığı çalışmaları ise Özgür Öz'den öğrendim. Gençler üzerinde büyük fedakarlıklar yapmaları gerçekten beni etkiledi. Bİr daha ki konferansta Gül Gençlik Derneği'nin gençlerinin aktif olmasını bekliyorum. Türkü,skeç ve tiyatro ile sahneyi aktif kullanmalılar " dedi. Şiir dinletisi ve gençlik hikayelerini anlatan Erzincanlı'ya konuşmasının ardından çiçek takdim edildi. Dursun Ali Erzincanlı'dan sonra Ak Parti Milletvekili ve Ak Parti Milletvekili Adayı Hüsniye Erdoğan selamlama konuşmasının ardından konferans sonlandırıldı.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.