Adem Turan

Adem Turan

Gençlerimizin inançları ile oynamayın

Gençlerimizin inançları ile oynamayın

Son günlerde basında sıklıkla Deizm safsatası yer almakta. Güya, okullarda yapılan araştırmalara göre, özellikle imam hatip okullarında bu anlayış yaygınlaşmakta imiş. Siz siz olun asla bu tür karalama haberlere inanmayın.

Bu iftiranın birinci gayesi, imam hatip okullarını kötülemek, diğeri de gençlerimizi karalamak, “çamur at izi kalsın” hesabı yapılmaktadır. Yaşlı Avrupa misyonerlerinin kıskançlığı ve gençlerimizden çekindiği için, bu tür asılsız, mesnetsiz yaygara koparıyorlar.

İddia ettikleri Deizm yeni ortaya çıkmış sapkın bir inanış olmadığı gibi, akl-ı selim bir kişinin de prim vermeyeceği aşikardır.

Deizm ta 17. Yüzyılda hortlamış, Ateizmin aksine Yaradana inanır, Allah’ı ve Peygamberleri inkar eder.  Zaten Deizm Yaradancılık anlamına gelir. Kainatın bir yaratıcı tarafından yaratılıp, sonra insanı kendi başına bıraktığı felsefi bir düşünce biçimidir.

Bu zavallılar biraz okuyup araştırmalar yapsalar, Doğru yolu bulmaları çokta zor değil. Zira Rabbimiz mukaddes kitabımızda bu anlayışı tamamen çürütür.

Kıyamet süresi 36. Ayetinde “İnsan kendini başıboş bırakılacağını mı zanneder?” diyerek bu kafa yapasının  ne kadar yanlış ve basit bir inanış olduğunu ifade eder.

İstiklal Marşı Yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’da Asım’ın nesli adlı şiirinin son kıtasında gençlerimizi bakın nasıl tanıtır.   

Sarılır, indirilir mevki-i müstahkemler,
Beşerin azmini tevkif edemez suni beşer;
Bu göğüslerse, Hüda'nın ebedi serhaddi;
"O benim sun'-i bedi'im, onu çiğnetme" dedi.
Asım'in nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi namusunu, çignetmiyecek.
Şüheda gövdesi, bir baksana dağlar, taşlar...
O, rüku olmasa, dünyada eğilmez başlar.

İşte asımın nesli, Afrin’de yeniden tarih yazıyor. Canı pahasına cephede savaşıyor. Sevdiklerinden uzak, korkusuzca mücadele veriyor. Vatanı korumak uğrana şehitliği ve gaziliği göze alarak içeride ve dışarda düşmanlara korku salıyor. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun. Bir kez daha şehitlerimizi rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz.

Miraç kandiliniz ve Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR