Gençlerimiz bize emanet

Gençlerimiz bize emanet

Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi tanıtım toplantısında konuşan Başkan Uğur İbrahim Altay, “Sanayide çalışan gençler için proje eksikliği var. Gençlerimizin geleceğimizin teminatıdır. Onları Selçuklu Medeniyeti’nin bir emaneti olarak görüyoruz” dedi

Selçuklu Belediyesi tarafından Anadolu Sanayi’ne yaptırılan Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi basın mensuplarına tanıtıldı. Tesiste “Bugünün Gençleri Yarının Ustaları” projesi ile sanayide çalışan gençlerin sosyal hayatına katkı sağlaması hedefleniyor. Anadolu Sanayi Cami yanında bin 542 metrekare alan üzerinde bodrum, zemin ve 1. kattan oluşan tesiste derslikler, yemekhane, mescit ve spor salonu bulunuyor. Tesiste ayrıca Elmas Kuran Kursu ile yürütülen ortak çalışmalarla sanayi çalışanlarına Kuran ve fıkıh kursları da veriliyor. Pilot uygulama olarak Anadolu Sanayi’ne kazandırılan tesis, sanayide çalışan gençlerin mekansal sorunlarını gidermek ve gençleri sosyal hayata kazandırmak için önemli bir merkez olacak.

SOHBET ORTAMI OLUŞTURULDU

Tesisin çok amaçlı salonunda basın mensuplarına seslenen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Geçtiğimiz yıl vefat eden Selçuklu Müftüsü Ali Okutan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ali Okutan Bey çok çalışkan, iyi niyetli ve özellikle gençlik faaliyetleri için çok gayretli bir arkadaşımızdı. Onun ismini yaşatmak için bu tesise onun ismi verilmiş oldu. Burada da gençlerle ilgili bir faaliyet yapıyoruz. Burada aynı zamanda hem ustalarımıza hem de kalfa ve çıraklarımıza bir din eğitimi ve sohbet ortamı da oluşmuş oluyor” dedi. Selçuklu’nun çok hızlı büyüyen ve genç nüfusun çok fazla olduğu bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Bugünün gençleri yarının ustaları” projesi ile basın mensuplarına slayt sunumu eşliğinde bilgiler verdi.  Altay,“15-29 yaş arasında 168 bin 384 hemşehrimiz yaşamakta. Bu oran neredeyse Türkiye’deki birçok ilin nüfusundan daha fazla bir nüfus demek.  Bu oranı 29 yaş altında değerlendirdiğimizde Selçuklu’nun nüfusunun yarısı olan yaklaşık 300 bin kişi 29 yaşın altında bulunmakta ve genç nüfusumuz hızla artmakta” dedi.

GENÇLERİMİZİN GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

Selçuklu’da gençlere yönelik birçok hizmet ürettiklerini ifade eden Başkan Altay, gençlik faaliyetleri yürütülürken sanayide çalışan gençler için projelerin de üretilebileceğini ve bu noktada bir eksikliğin bulunduğunu fark ettiklerini belirterek şöyle konuştu: “Burada da çok ciddi sayıda bir genç nüfusumuz var ve ülkemizin üreten gücü gençler. Bir süre sonra da zaten kendi işlerinin patronu ve birçok kişiyi istihdam edecek büyüklüğe ulaşıyorlar. Bu fikirden yola çıkarak bizde sanayideki gençler için bir proje üretmeye karar verdik. Proje Selçuklu’da sanayide çalışan 15-29 yaş aralığındaki gençleri kapsayacak. Gençlerin birlik-beraberlik duygusu içinde, sağlık ve güvenli çalışma ortamının gelişmesine yönelik programlar, sosyal ve kültürel alanda farkındalık oluşturacak faaliyetler, topluma daha faydalı bireyler olmaları için gençlerin bilinçlendirilmesi ve değerler eğitimi odaklı ahilik modelinin uygulanmasını gerçekleştireceğiz. Yemekli istişare ve bilgilendirme toplantıları, ödüllü ilmihal yarışmaları, sportif etkinlikler, masa tenisi ve halı saha maçlarıyla gençlerin sosyal yönlerini kuvvetlendirileceğiz. Ayrıca yöneticilerle tecrübe toplantıları ve mesleki fuarlara gençlerin katılımını sağlayacağız. Ufuklarının açılması için bu tür faaliyetlere destek olacağız. Gençlerin huzur ve mutluluğunu sağlamayı vazgeçilmez bir hedef olarak görüyor, gençlerimizin geleceğimizin teminatı olduğuna inanıyor gençlerimizi Selçuklu Medeniyeti’nin bir emaneti olarak görüyoruz.” 

MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.