Gençlerimiz Asr-ı Saadet ile buluşmalı

Gençlerimiz Asr-ı Saadet ile buluşmalı

Anadolu Gençlik Derneği Meram Temsilciliği ocak ayı divan toplantısında konuşan Bekir Tekkaymaz, "Gençlerimizin önüne yabancı, kendi kültürümüze ait olmayan örnekler değil, 'Asr-ı Saadet'ten örneklerle buluşturmalıyız" dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Temsilciliği ocak ayı divan toplantısını gerçekleştirdi. AGD Konya Şube binasında düzenlenen toplantıya AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Maşalı ve çok sayıda dernek mensubu katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan AGD Meram İlçe Başkanı Bekir Tekkaymaz Ülke gençliğinin güzel örneklere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Her ortaokulun, her lisenin öğrencilerinin Asr-ı Saadetten örneklerle buluşmasının sağlanması bizim gibi teşkilatların temel görevidir. Gençlerimizin önüne yabancı, kendi kültürümüze ait olmayan örnekler konuldukça ahlaken, toplumsal olarak çöküşe mahkum oluruz. Bu yüzden tüm mensuplarımızın temel görevi zamanın Ali’leri, Mus’ab’ları, Sümeyye’leri, Fatma’ları olmak için gayret sarfetmektir" dedi.

1.20150126102353.jpg

GENÇLERLE KUCAKLAŞMALIYIZ

İbadetsiz mücahit olunmayacağını ifade eden Tekkaymaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Ortaokullarda, liselerde, sanayide çalışan gençlerimizle kucaklaşmak zorundayız. Onlara hizmet eden, milletinin geleceğini Asr-ı saadet nurlarıyla aydınlatan olan nesiller yetiştirmek zorundayız. Anadolu Gençlik olarak geleceğimizin inşası ve gençlerimizin ihyası için durmadan takatimizin sonuna kadar çalışmak bizim görevimizdir.” Daha sonra söz alan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da gençliğin en güzel bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Eğer gençliğimiz ile ilgilenmezsek memleketimiz sadece tüketen ve doyumsuz hale gelmiş problemli bir gençlikle karşı karşıya kalacak ki bu duruma gelmek üzereyiz. Biz bu gidişata dur demek için gençlerimizin 'önce ahlak ve maneviyat' anlayışıyla yetişmesi için çalışıyoruz. Fakat daha çok çalışmamız lazım." Konuşmaların ardından mahalle temsilcileri ile rapor müzakereleri yapıldı.

MAHALLE ZİYARETLERİ YAPILDI

Anadolu Gençlik Derneği Meram Temsilciliği, mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde çalışmalarını sürdürüyor. Dernek yönetimi bu kapsamda 17 mahalle temsilcisi ile Bayat Mahallesi'nde bir toplantı gerçekleştirdi. AGD Meram Yönetim Kurulu üyeleri Meram Bayat Mahallesi'nde 17 mahalleden gelen gönüllüleriyle buluştu. Bayat, Karadiğin, Arif Bilge, Gökyurt, Kayalı, Kumralı, Hatunsaray, Çomaklar, Yeşildere, Çukurçimen, İnlice, Erenkaya, Sarıkız, Harmancık, Abdülaziz, Çayırbağı, Karadiğin Deresi Mahalleleri'nden katılan gönüllüleri ile Bayat Mahallesi ev sahipliğinde buluşan dernek yönetimi yapılan yemek ikramının ardından yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. Programın sonunda AGD Meram İlçe Başkanı Bekir Tekkaymaz dernek çalışmalarının öneminden bahsederek kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.