Gençlere örnek olmak istiyorum

Gençlere örnek olmak istiyorum

Boksa hizmetinin devam edeceğini söyleyen Dünya Şampiyonu Türk asıllı Alman boksör Fırat Arslan, önümüzdeki aylarda tekrar Dünya Şampiyonluğu maçına çıkacağını belirterek, dünya rekorunu kırmak istediğini bildirdi

Türk asıllı Alman boksör Fırat Arslan,  özel açıklamalarda bulundu. Arslan, 18 yaşında boks hayatına başladığını belirterek, “Çok şükür 19 sene sonra Dünya Şampiyonu oldum. Aslında 2 hafta önce de Dünya Şampiyonu olacaktım. Dünya rekorunu kıracaktım. Maçı puanla aldık zannettik ama maalesef hakemler öyle karar vermedi” dedi.

“BELKİ ALMAN İSMİ TAKSAM DAHA KOLAY OLABİLİRDİ”

Pablo Hernandez ile çıktığı müsabaka sonucunda hakemlerin verdiği karar ile ilgili görüşleri sorulan Fırat Arslan, “Belki de yaşım ileri diye daha genç adamların daha avantajlı olacağını zannediyorlar. Ama zamanında ismimi değiştirmemi istediler. Almanya’da doğdum, Almanya’da büyüdüm. Ama Fırat Aslan ismiyle kimliğimi belirtiyorum. Orada da tabii ki biraz zorluk yaşıyorum. Belki Alman ismi taksam daha kolay olabilirdi” diye konuştu.

“HER ŞEYİN BAŞARILABİLECEĞİNİ GÖSTERMEK İSTİYORUM”

Başarılı boksör, maçın tekrarlanacağına inancının sonsuz olduğu ifade ederek, “İnşallah maç tekrarlanır. Kazanan kaybeden fark etmez. Ben maçı aldığıma inanıyorum. Bokstan anlayan herkes öyle söylüyor. İnşallah bir kez daha şans tanırlar. Sanıyorum ki senenin sonunda bir kez daha Dünya Şampiyonası olacak. Dünya rekorunu kırmak istiyorum. Çalıştıktan sonra, inandıktan sonra her şeyin başarılabileceğini göstermek istiyorum” açıklamasında bulundu.

“KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM”

Pablo Hernandez ile yaptığı müsabakayı kazansaydı dünya rekoru kırmış olacağını vurgulayan Arslan, "Avrupa’da bu yaşta hiç kimse Dünya Şampiyonu olamadı. Bu kiloda, bu yaşta Dünya Şampiyonu olabilen benden başka 3 isim var. Bernard Hopkins, Evander Holyfield, George Foreman. Zaten 44 yaşında Dünya Şampiyonu olursam George Foreman’i geçmiş oluyorum. Bunu göstermek istiyorum. İnsan çalışırsa, azimli ve inançlı olursa her şeyi başarabilir. 44 yaşındayım ama kendimi çok iyi hissediyorum. Aslında dünya rekorunu kırdıktan sonra yavaş yavaş geri çekilme zamanı geliyor” şeklinde konuştu.

“ÇOK KABİLİYETLİ SPORCULARIMIZ VAR”

Fırat Arslan, Türk boksörlerin çok kabiliyetli olduğunu ve Türk amatör boksunu son yıllarda pek takip etmediğini anlatarak, “İnşallah iyi sporcular vardır. Şu an Türk amatör boksunun durumunu bilmiyorum. Ama maalesef biraz destek eksik. Diliyorum ki gençlerimize örnek olayım. İnşallah daha fazla gençlerimiz bu yoldan gider ve ülkemizi tanıtırlar. Çok kabiliyetli sporcularımız var. İnşallah devletimiz de destek olur ve daha başarılı olurlar” dedi.

“BOKSTA 26. SENEME GİRDİM”

'Boksu bıraktıktan sonra bu alanda çalışmalar yapmayı düşünüyor musunuz' sorusu üzerine ise tecrübeli boksör, “Tabii ki ben 26. seneme girdim. İleride gençlerimize destek verip, antrenörlük yapmak ve boksa devam etmek istiyorum. Bakalım gelecek ne getirecek. Şu an boksa konsantrasyonumu veriyorum. O bittikten sonra ilerisini düşünürüm” cevabını verdi.

“FRİTZ SDUNEK'E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Dünya Şampiyonu Türk asıllı Alman boksör Fırat Arslan, Pablo Hernandez ile rövanş maçı oynayacağını belirterek, şunları söyledi: “Fritz Sdunek zaten antrenör sağ olsun beni de son maçta destekledi. Kendisiyle konuştum. Bana 'bir dahaki maçlarda ben sana inanıyorum ve kazandığını da zaten gördüm. Maalesef hakkımızı yediler' dedi. Gelecek maçta da bana destekte bulunmak istiyor. Fritz Sdunek'e çok teşekkür ediyorum. 14 Dünya Şampiyonu çıkartmış, dünyanın en iyi antrenörlerinden birisi. Almanya’da en başarılı antrenör zaten. Vladimir Kliçko’yu Dünya Şampiyonu yaptı. Gelecek maçlarda da bana destek verecek. Bütün ekibime de teşekkür ediyorum. Allah’a şükrediyorum. İnancım sonsuz. İnşallah bir dahaki sefere dünya rekorunu kırıp gençlerimize, vatandaşlarımıza ve sevdiklerime destekte bulunabilirim.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.