Gençler şuurlanmalı

Gençler şuurlanmalı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram İlçe Hanımlar komisyonu tarafından organize edilen söyleşide gençlerle bir araya gelen Gazeteci-Yazar Kerem İşkan, “Şuurlu gençlere ihtiyacımız var. Gelecek, genç hayallerle şekillenecek” dedi

AGD Meram Hanımlar Komisyonu, Meram sınırları içerisinde yer alan ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yaptığı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerle bir araya gelen Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Kanal 42 Haber Dairesi Başkanı Gazeteci-Yazar Kerem İşkan, öğrencilere mesleki tecrübelerini anlatarak, gençlere bazı uyarılarda bulundu. İnsanın tek vazifesinin iyilikleri yayıp, kötülükleri yok etmek olduğunu söyleyen İşkan, gazetecilerin günümüz itibariyle çok ince bir çizgide yürüdüğünü belirtti.  Günümüzde yaşanılan olayların insanlığa yakışmadığını, kardeşlik hukukunun gün geçtikçe zayıfladığını belirten İşkan, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Saldırı altındayız. Türkiye, her cephede mücadele ediyor. Orta doğu kan içinde. Millet perişan. Irak'ta çocuk olmanın ne kadar zor olduğuna canlı canlı şahit oldum. Şuurlu gençlere ihtiyacımız var. Yaşanılan savaşların hiç bir onuru yok” diye konuştu.

3-2.20160407094326.jpg

GAZETECİLİK ÖNCEDEN DAHA SAYGIN BİR MESLEKTİ

“Türkiye'de gazetecilik yapmak önceki yıllara göre daha da zorlaştı” diyen İşkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gazeteciler fedakar olmalıdır. Bu meslek maddi kaygıyı daha ön planda tutan insanların yapabileceği bir iş değil. Her şeyden önemlisi gazeteciler, vatandaşın derdini anlayabilmeli. Bunu vicdanı ve etik kurallar dairesinde gerçekleştirebilmeli. Gazetecilik zevkli bir meslek. Çünkü gün içerisinde ne olacağı, kişinin ne ile karşılaşacağı belli olmuyor. Gazeteciler, her an bir heyecan içinde. Ama belirtmekte fayda var; gazetecilere eskisi gibi saygı gösterilmiyor. Geçmiş dönemlere bakılınca gazetecinin fiziksel yorgunluğu daha ön plandaydı. Teknoloji gelişti. Fiziksel yorgunluk ikinci plana atılırken, gerçekler bugün yeterince açıklanamaz oldu.”

GENÇLER GAZETE OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANMALI

Genç kesimin teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte iyice yalnızlaştığını ve okuma alışkanlığını kaybettiğini de vurgulayan İşkan, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Hepiniz gelecekte topluma yön verecek birer insan olacaksınız. İnsan içinde yaşadığı çevreden haberdar olmalı, yorumlama yeteneğini bu ölçüde geliştirebilmelidir. Kabul etmek gerekir ki gazetelere gerektiği kadar önem göstermiyoruz. Bu durum haliyle bizde kültürel ve sosyal bir boşluk oluşturuyor. Kimse, inancına uygun gazete almayı ihmal etmemeli. İnsan yaşanan olaylara bütün ve daha geniş bakmak istiyorsa öncelikle içinde bulunduğu çevrenin nabzını sayabilmeli. Bu da ancak gazeteler ile mümkün. Ahlak ve maneviyat temel alınarak gençlik, gelecekte daha iyi yerlere getirilebilir.” Söyleşinin ardından, AGD Meram İlçe Hanımlar Komisyonu tarafından Gazeteci İşkan ve Okul Müdürü Hanife Yıldırım'a tablo hediye edildi. Son olarak öğrenciler, İşkan ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kerem İşkan ayrıca kitabını okuyucularına imzaladı.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.