Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Gençler sizin düşmanınız değil!

Gençler sizin düşmanınız değil!

Türkiye'de doğmak, büyümek ve yaşamak.. Kolay mı? Eskiden daha kolaydı. Gün geçtikçe zorlaşıyor. Daha doğrusu zorlaştırıyorlar.

****

Dünya ortalamalarına bakarsak genç bir ülkeyiz. Avrupa ülkeleri yaş ortalamasının yükselmesinden yakınırken biz inatla elimizdeki nimeti köreltmeye çalışıyoruz.

****

Yaşama umudunu ve hayallerini gençlerin elinden almak için yoğun çaba sarf ediliyor. Bir insanın hayalleriyle oynamak bu kadar kolay mı? Evet kolay. Bunu devlet eliyle yapıyorlar.

****

Siz hiç parasını yakan bir iş adamı gördünüz mü? Ben gördüm. Önlerinde ucu bucağı gözükmeyen bir servet var. Ama bunu gözümüzün içine baka baka yakıyorlar.

****

Demem o ki gençliğe ve ülkeye yazık ediyorlar. Zor şartlarda okuyup mezun olan gençleri güzel günler beklemiyor. Yarın bugünden bile zor olabilir.

****

Gençler ilkokuldan mezuniyete kadar farklı sınavlardan geçiyor. Maddi sınavların ağırlığı daha fazla. Mezun olunca da sınavlar devam ediyor. İyi bir iş için milyonlarca genç sınav salonlarında ter döküyor.

****

Sınav ücretleri gençleri sınavdan önce strese sokmaya yetip artıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) son yıllarda sınav ücretlerine yüksek oranda zam yaptı.

****

Öyle zamlar geldi ki öğrenciler sınava girip girmemek arasında gidip geliyor.

****

Mezun olup işsiz kalanlar için durum daha da zor. Zaten iş bulamadığı için bir umutla sınava girecek adaylar, ÖSYM'nin talep ettiği ücreti görünce motivasyon kaybına uğruyor.

****

ÖSYM geçtiğimiz günlerde sınav ücretlerine bir zam daha yaptı. Yapılan zam oranı sınavına göre %100'e kadar çıkıyor.

****

Sınav işini büyük bir ticarete çevirdiler. Kurumun kar etmediğini söyleselerde ben buna inanmıyorum. Yüz binlerce kişiden tahsil edilen parayı hesaplarsanız bunu daha iyi anlarsınız.

****

YÖKDİL sınavının ücretini 85 liradan 180 liraya yükseltmişler. Yapılan zam %100'den bile fazla. Peki bu kadar zam yapmanızı gerektirecek durum nedir? Cevap vermezler. Belkide maliyetler artmıştır kim bilir..

****

Yabancı Dil Sınavı (YDS) 100 liradan 180 liraya yükseltilmiş. 80 lira zam yaparken hiç mi sınava girecek gençleri düşünmediniz? Karşınızdaki düşman olsa böyle zam yine yapılmaz!

****

Bu yaptığınız muameleyle tüm ülke kaybeder. Güçlü bir Türkiye istiyorsanız önce genç nüfusa sahip çıkın. Lafla güçlü olunmuyor! Şapkanızı önünüze koyup biraz düşünün..


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR