Genç Kuyumcu Cuma Vakti Gelen Hırsızları Tabancayla Püskürttü

Genç Kuyumcu Cuma Vakti Gelen Hırsızları Tabancayla Püskürttü

Bursa’da kepenklerini inşaat makasıyla keserek camları da balyozla kırıp içeriye girmek isteyen silahlı ve maskeli üç soyguncu, içerideki genç kuyumcunun tabancayla ateş etmesi üzerine kaçtı. Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan...

Bursa’da kepenklerini inşaat makasıyla keserek camları da balyozla kırıp içeriye girmek isteyen silahlı ve maskeli üç soyguncu, içerideki genç kuyumcunun tabancayla ateş etmesi üzerine kaçtı. Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan genç kuyumcu, "Silahı göstermeme rağmen üç dört el balyozla camı kırdı. Canlarından olacaklardı, Allah muhafaza. Beni de öldürebilirlerdi, o tepkiyle ne yapabilirim. Ben öleceğime, annem ağlayacağına onun annesi ağlasın." dedi.

Saat 13.10 sularında Yıldırım ilçesi Şirinevler Mahallesi Pazar Caddesi’nde İsmet Işık’a ait kuyumcu dükkanına gelen maskeli ve silahlı üç kişiden iki kişi inşaat makasıyla kepengin kilidini kesti. Diğer silahlı kişi dükkan önünde nöbetçi kalırken iki maskeli soyguncu, ellerindeki balyozla camı kırmaya başladı. Ağabeyi Yunus Işık’ın cuma namazına gitmesi sebebiyle dükkan içerisinde nöbetçi kalan Özgür Işık (25), soygunculara silahını gösterdi. İddiaya göre, Işık’ın tabancayı göstererek ‘Gidin’ demesine rağmen balyozla cam kırmaya devam eden şüphelilere doğru Işık, tabancayla dört el ateş etti. Bunun üzerine soyguncular ara sokağa giderek bindikleri plakasız otomobille olay yerinden uzaklaştı.

'ÖLÜMDEN DÖNDÜM'

Kısa sürede olay yerine gelen çok sayıda polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Soyguncuların kaçtığı otomobilin yakalanması için ekipler şehir genelinde alarma geçti. Yaşadıklarını büyük bir soğukkanlılıkla anlatan Özgür Işık, ölümden döndüğünü söyledi. Işık şunları kaydetti: "Cuma vaktinde ağabeyim kepenkleri kapatıp cuma namazına gitti. Ben de dükkandaydım. Aniden üç kişi kepenk kapattılar, maskeli ve silahlarla. Tabancayı gösterdim ‘gidin’ dedim, gitmediler. Bana silahı doğrultunca ben de ona dört el ateş ettim. Balyozla cama vurdular. İçeride olduğumu biliyorlardı. Silahları vardı, ben de silahı gösterince iş değişti, kaçtı. Köşedeki silahlı genç açıyı alamadı. Açıyı alsaydı bana sıkacaktı. Allah herkesi korusun. Bu insanlar yakalandığında içeriye girdiğimde çıkmayacak, helal lokma peşinde koşan insanları böyle mağdur etmeyeceklerdi. Canlarından olacaklardı, Allah muhafaza. Beni de öldürebilirlerdi, o tepkiyle ne yapabilirim. Ben öleceğime, annem ağlayacağına onun annesi ağlasın. Silahı doğrulttu, bilemezdim elinde kaç silah olup olmadığını. Kepenkleri kapatıp içeride nöbetçi kaldım. Silahla ateş edince sokak arasına kaçtılar. Silahı da doğrulttum ama köşedeki maskeli açıyı alamadı, alsaydı sıkabilirdi. Silahı göstermeme rağmen üç dört el balyozla camı kırdı. Büyük ihtimal yaralı vardır, ayaklarını sıktım. İlk geldiğinde fırsat bulamadım, ellerinde silah olduğu için ancak silaha davranabildim."

Dükkan sahibi İsmet Işık ise "Çocuklardan biri cuma namazına gitmiş, diğeri de içeride beklerken aniden kepenkleri kaldırıp camı kaldırmışlar, çocuk da bunlara kurşun atmış. Kaçmış gitmişler. Silahı da çocuğumun üzerine doğrultmuş." diye konuştu.

Olay anında cuma namazına gittiğini belirten ağabey Yunus Işık, "Cumada namazındaydım, gelmişler kaçmışlar, kardeşimde bir şey yok, onlarda bir şey var mı bilmiyoruz. Kardeşim korunmak amacıyla ateş etmiş. Maskeli üç kişi gelmiş. Cuma vaktinde imam hutbedeyken telefonum çaldı, baktım; kardeşim arıyor, biliyor camide olduğumu cevap verdim, ‘Abi, koş’ deyince hemen geldim." dedi.

OLAY GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü uzmanları, güvenlik kamerası görüntülerini analiz etti. Anbean kameraya yansıyan görüntülerde, olay yerine gelen maskeli üç kişiden ikisi balyozla cam kırarken diğer silahlı soyguncu dükkan önünde nöbet tutuyor. Kuyumcu Özgür ışık’ın soyguncuları uyarması da kameralara yansıdı. Uyarıya rağmen dükkandan ayrılmayan soygunculara doğru Özgür Işık’ın tabancayla ateş ettiği görülüyor. Kuyumcudan herhangi bir altının çalınmadığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.