Genç: Konya beton yığınına döndü

Genç: Konya beton yığınına döndü

Ülkenin sosyal, ekonomik ve siyasal olarak zorlu dönemlerden geçtiğini söyleyen Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, “ Milli Görüş harekatı, sorunların çözüm noktasıdır. Fikir ve tecrübemiz, dikkate alınmalı” dedi

Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, parti il binasında düzenlediği basın toplantısı ile 26 Kasım Pazar günü düzenlenecek olan “Karatay İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'ne davette bulundu. Başkan Genç, ayrıca ülke ve Konya gündemini değerlendirdi. Saadet Partisi'nin ülkenin en eski ve en köklü siyasi partilerinden biri olduğunu belirten Genç, “Her ne kadar medyada çok fazla gösterilmesek de, meclis dışında olsak da en çok çalışan partilerden birisiyiz.  Saadet Partisi, Türkiye'nin en çok proje ve çözüm üreten partisidir. Ülkemizin sorunlarına asla bigâne kalmayız. Bana ne demeyiz ve sorunları doğru teşhis ederiz. O sorunlarla ilgili de tedavi ve çözüm yollarını  gösteririz” dedi.

KONYA BETON YIĞININA DÖNDÜ

Parti olarak belediyecilik ve şehirleşme konusunu masaya yatırdıklarını aktaran Genç, belediyelerin dolayısı ile şehirlerin durumlarının iç açıcı olmadığını kaydetti. “Şehirler adeta beton yığını haline geldi. Şehirlerimiz yaşanmaz hale getirildi. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bu ülkenin genel yönetiminde 15 yıldır, belediye yönetimlerinde 25 yıldır söz sahibi olan şehirlerin kaderini belirleyen Bakanlar söylüyor, Başbakan söylüyor, Sayın Cumhurbaşkanı söylüyor” diyen Genç, “Dikey yapılaşmaya, ranta dayalı şehirleşmeye karşı çıkıyorduk. Cumhurbaşkanının 'İstanbul'a ihanet ettik' sözü, insanın hatasını kabul etme anlamında bir erdemdir. Fakat yapılan hatalar, şahsi hatalar değil; toplumu, geleceğimizi ve gelecek nesilleri ilgilendiren hatalardır. Bundan dolayı bu

yapılan yanlışlar her kim tarafından yapılmışsa bir karşılığının olması gerekir. Aynı hatalardan, ranta dönük dikey yapılaşmadan Konya'da nasibini almıştır. Bunun neticesinde de güzelim şehrimiz adeta beton yığını haline getirilmiştir. Kentsel dönüşüm adı altında mahalleler tamamen yıkılıp yok ediliyor, çok uzun yıllara dayanan komşuluk ilişkileri bitiriliyor. İnsanların doğup büyüdükleri; semtlerden, mahallelerden, sokaklardan eser kalmıyor. Şehirlerin hafızası siliniyor” açıklamalarında bulundu.

İŞSİZLİK SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Konya'da  trafiğin çekilmez bir hal almaya başladığını dile getiren Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, devletin ve belediyelerin sosyal devlet ve sosyal belediyecilik yapmasını istedi.

Belediyelerin emlakçı mantığıyla hareket ettiğini yineleyen Genç, “Nasıl daha fazla rant elde ederim mantığıyla çalışan belediyeler, fakir fukarayı garip gurehayı, asla düşünmüyor” şeklinde konuştu. Sorunların ancak Milli Görüş anlayışı ile çözüleceğini söyleyen Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Ülkemizin sorunları sadece bunlar değil. İktidar partisi de aslında gidişattan memnun değil. Sanki kendileri muhalefetmiş gibi yapılan icraatları eleştiriyor. Burada merak ettiğimiz bir şey var. Acaba 15 yıldır bu ülkeyi AK Parti yönetmiyor mu? Ülkemizin ekonomisi, her geçen gün kötüye gidiyor. İşsizlik giderek artıyor, enflasyon yükseliyor, faiz durdurulamıyor. Haziran 2017'de yüzde 10.2 olan işsizlik oranı, Temmuz 2017'de yüzde 10.7'ye yükseldi. Yani işsizlik oranı bir ay öncesi ile karşılaştırıldığında yüzde 0.5 arttı. Sayısal olarak 3 milyon 443 bin insanımız işsiz. Bir yılda işsiz sayısı 119 bin kişi daha arttı.”

İKTİDARIN ENFLASYON HEDEFİ TUTMADI

Enflasyonun, 2017 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2.08 arttığını vurgulayan Genç, enflasyondaki artışın tüm toplumu olumsuz etkilediğini belirtti. İktidarın enflasyon konusundaki hedefini geçmiş yıllarda tutturamadığını üzüntü ile bildiren Genç, “2017 yılının ilk dokuz ayında (Ocak-Eylül) bütçeden faize 46,6 milyar TL ödeme yapılmıştır. 2017 yılının tamamında bütçeden yapılacak faiz harcamalarının miktarı 57,5 milyar TL olarak hedeflenmiştir. Görünen o ki bütçeden yıl sonunda hedeflenen miktar kadar faiz ödemesi yapılacaktır” diye konuştu.

6. OLAĞAN KONGRE YAPILACAK

26 Kasım Pazar günü Saat: 10.00 da 6. Olağan Kongresini gerçekleştireceklerini de dile getiren Genç, konuşmasını şöyle tamamladı: “Kongremize konuşmacı olarak Genel Başkan Yardımcımız Birol Aydın, teşrif edecek. Kongremiz, Bera Otelde gerçekleştirilecek. Kongremize basınımızı, televizyonlarımızı ve tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum