Genç Burak, Klitschko Kardeşlere Rakip Oluyor

Genç Burak, Klitschko Kardeşlere Rakip Oluyor

Profesyonelliğe yükselen en genç Türk boksör unvanına sahip Burak Şahin, kariyerindeki basamakları adım adım çıkmaya devam ediyor.

Profesyonelliğe yükselen en genç Türk boksör unvanına sahip Burak Şahin, kariyerindeki basamakları adım adım çıkmaya devam ediyor. Ağır sıklette dövüşen Şahin, geçtiğimiz günlerde Berlin'de düzenlenen boks galasında Alman boksör Marko Angermann'ı 2. rauntta teknik nakavtla devirip üst üste dördüncü galibiyetini aldı.Türk boksör, Klitschko kardeşlere rakip olarak gösteriliyor.

Berlin-Moabit Universal salonunda Profi Türk Ecboks şirketinin düzenlediği boks gecesinde ringe çıkan üç Türk boksörümüz üst üste aldıkları mağlubiyetlerle Türk seyircileri hayal kırıklığına uğrattı. Türk boksörlerimizden Gökhan Kaya, Varol Vekiloğlu ve Aziz Baran, rakiplerine karşın iyi bir performans sergileyemeyince ringden mağlubiyetle ayrılan boksörler oldu.

Gecenin son karşılaşması için ringe çıkan son boksör genç yetenek Burak Şahin, ağır sıklette çıktığı karşılaşmada Alman rakibi Marko Angermann'a karşı başarılı bir maç çıkardı.

Sağlı sollu sert yumruklarla rakibine iki raunt sonunda havlu attıran Burak Şahin, galibiyetiyle salona gelen Türk seyircileri sevindirdi. Şahin, müsabaka sonrası yaptığı açıklamada kariyerinin henüz başında olduğunu, amacının önce Avrupa son da dünya şampiyonluk kemerlerini takmak olduğunu söyledi.

URKAL: BURAK YUMRUKLARINI ‘BALYOZ’ GİBİ KULLANIYOR

Karşılaşmayı izleyenler arasında bulunan eski Avrupa şampiyonu Oktay Urkal, genç Burak'ı çok beğendiğini söyledi. Urkal, "Profesyonel boksta Türkler arasında böyle başarılı bir sporcunun çıkması beni çok mutlu etti. Burak yumruklarını ‘balyoz’ gibi kullanıyor. Maçlarını hep nakavtla kazanmış. Biraz daha çalışırsa benim zamanında kazandığım Avrupa şampiyonluk kemerini en kısa zamanda alacağından eminim. Yakın zamanda alacağı kemerlerle gurur duyacağız." dedi.

EC Bokspromotion kulübünün sahibi Erol Ceylan da karşılaşma sonrası, "Burak'ın dövüş stili tıpkı Muhammed Ali'ye benziyor. Çok sert vurabilen bir boksör. Süper bir maç çıkarttı. Biraz daha ringde tecrübe edindikten sonra Avrupa şampiyonluğuna en kısa zamanda ulaşır." şeklinde konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.