Gemi Faciasını Fırsat Bilen Dolandırıcılar Ortaya Çıktı

Gemi Faciasını Fırsat Bilen Dolandırıcılar Ortaya Çıktı

Güney Kore’de meydana gelen gemi kazasını fırsat bilen dolandırıcılardan dolayı yetkililer halkı uyardı.

Güney Kore’de meydana gelen gemi kazasını fırsat bilen dolandırıcılardan dolayı yetkililer halkı uyardı. Yetkililer, geminin içindeki özel görüntülere sahip olduğunu iddia eden bazı kötü niyetli insanların, halka görüntülerin linkini mesajla gönderdiğini bildirdi. Yetkililer mesajdaki linkin tıklamasıyla kişisel bilgilerin söz konusu çetenin eline geçebileceğini ifade etti. Özellikle gemide kaybolan yolcuların ailesi ve yakınlarının bu konuda dikkatli olunması istendi.

KUZEY KORE SEMPATİZANI
Gemi kazası sürecindeki bir diğer skandal ise televizyona çıkan bir başka dolandırıcı. Arama kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak katıldığını iddia eden Hong Ka-ye, çıktığı televizyon programında devlet yetkililerinin gelen gönüllülerin çalışmalarını engellediğini ifade etti. Hükümeti sert bir dille eleştiren Hong, arama kurtarma için yetkililerin zamanında olayı yerine gelmediği ve itinalı bir çalışma gerçekleştirmediği sözlerine ekledi.

Yapılan araştırma sonucunda Hong’un önceki yıllarda bu tür skandallara imza attığı öğrenildi. Programına çıkardığı MBN kanalı halktan özür dilerken, Hong’un Kuzey Kore sempatizanı olduğu yönünde iddialar ise dolaşmaya başladı. Öte yandan emniyet yetkililer ise Hong hakkında tutuklama kararı çıkardığını duyurdu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.