Gelişime öncülük  edecek güçteyiz

Gelişime öncülük edecek güçteyiz

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Teknik Üniversitesinin, kurulduğu günden bu yana yeni atılım, fırsat ve başarılarla gelişime öncülük edecek güçte olduğunu söyledi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in katılımıyla gerçekleşti. Konya Teknik Üniversitesi Konferans Salonunda yapılan törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanları ve Müdürleri, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nda muvaffakiyetler diledi. Prof. Dr. Özçelik, Konya Teknik Üniversitesinin, kurulduğu günden bu yana yeni atılım, fırsat ve başarılarla gelişime öncülük edecek güçte olduğunu söyledi. Üniversitenin, hem tarım hem de önemli sanayi merkezi olan Konya’da, Ar-Ge ve inovasyonda yeni bir soluk olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özçelik, “Bu noktada üniversite-sanayi iş birliğine yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştırmış bulunmaktayız. Bu iş birliklerini oldukça önemsiyor ve öğrencilerimizin sektörün temsilcileriyle buluşmasını arzuluyoruz. Başta Huğlu ve Üzümlü bölgesindeki silah fabrikaları olmak üzere Konya’daki birçok sanayi kuruluşuna iş birliği ziyaretlerinde bulunduk. Ayrıca ülkemizin stratejik ve ileri teknolojiye sahip kuruluşları ile (ASELSAN, TAI, TEI, Havelsan, Roketsan gibi) iş birliği halindeyiz. Bu kuruluşlarla protokoller imzalıyor ve projeler yapıyoruz. Bu kapsamda ASELSAN, TAI ve STM şirketleriyle yaptığımız ikili iş birliği protokollerinden sonra Savunma Sanayii Başkanlığımızla SAYP anlaşmasını imzaladık. Bilindiği üzere SAYP savunma sanayiine yönelik araştırmacı yetiştirme programıdır. Bu protokol vasıtasıyla savunma sanayiine yönelik lisansüstü tezler yaptırma imkanına kavuşmuş ve ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunacağımızı ümit etmekteyiz. Yine Konya Teknik Üniversitesi olarak, savunma sanayine yönelik üniversite-sanayi iş birliği ile eş zamanlı programlar yürüterek Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyonda öncü üniversite olma yolunda sadece Türkiye’de değil, dünyada da marka üniversite olma hedefiyle çalışmalar yürütmekteyiz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTELERE ÖNEMLİ ROLLER DÜŞÜYOR

Rektör Prof. Dr. Özçelik, günümüzde bilim, teknoloji ve öğretim alanında üniversitelere önemli roller düştüğünü belirterek, bu bağlamda üniversitenin bulunduğu bölgeye karşı olan sorumluluklarının gereği olarak bölge ve ülke için stratejik öneme sahip araştırma ve uygulama merkezlerini hayata geçirdiklerini aktardı. Özçelik, bu kapsamda, KTÜN Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini yakın sürede hizmete açacaklarını, Savunma, Uzay ve Havacılık Teknolojileri, Enerji Teknolojileri ve Obruk İzleme, Uygulama ve Araştırma Merkezleriyle ilgili de hazırlıkların devam etmekte olduğunu sözlerine ekledi. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak da Konya’nın güzide üniversitelere sahip olduğunu ifade ederek, kuruluşu yaklaşık 1,5 yıl öncesine dayanan Konya Teknik Üniversitesinin, elde ettiği başarılarla adından gururla söz ettirdiğini belirtti. Ülkelerin gelişmesinin insan gücüne bağlı olduğunu anlatan Toprak, bilimsel ve atılımların gerçekleşmesi için üzerlerine büyük sorumluluklar düştüğünü aktardı.

BÖLGEMİZDE HUZUR VE BARIŞ İSTİYORUZ

Protokol konuşmalarının ardından, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Savunma Sanayinin Geleceği ve Üniversiteler” başlıklı 2019-2020 Akademik Yılı açılış dersini verdi. Prof. Dr. Demir, Konya Teknik Üniversitesinin akademik yıl açılış dersini vermekten duyduğu onuru dile getirdi. Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel güç vizyonu ile çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Demir, “Küresel güç olma hedefi, bünyesinde bir dizi parametreyi içerisinde barındırıyor. Biz ‘huzur, barış olsun istiyoruz’ ama harita üzerinde çatışma bölgelerine baktığımızda etrafımızda kazan kaynıyor. O halde biz sürekli güçlü olmak zorundayız. İyi bir yürüyüşümüz var ama koşmak zorunda olduğumuzu da sürekli vurguluyoruz. İyi ama yetmez. Bunu daha iyi yapmak için bilimin, teknolojinin, gayretin, yüreğin ve cesaretin olduğu bir ortamda geleceğe doğru inşallah koşacağız. Belirli teknolojik alanlarda yapmamız gereken daha çok iş var. Bu anlamda da bilginin üretildiği üniversiteler, bu bilginin eyleme dönüştürülüp, bunun hayata uygulanarak çeşitli teknolojilerin kullanılacağı hatta ve hatta günümüzde değil, belki önümüzdeki 10, 20, 30 yıl sonrasında gelmesi muhtemel teknolojinin bugünden çalışılacağı bir ortam üniversiteler. Bu anlamda üniversitelerle, üniversitelerimizdeki akademisyenlerimizle öğrencilerimizle çok yakın bir bağ kurmak gerektiğine canı gönülden inanıyoruz. Üniversitelerimizle, sanayicilerimizle bu bağı kurmak, bu zincirin halkalarını tamamlamak için biz buradayız” ifadelerini kullandı. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik günün anısına Prof. Dr. İsmail Demir’e çini tablo takdim etti. Ardından, TEKNOFEST’te düzenlenen yarışmalarda önemli bir başarı elde eden KTÜN Takımlarına plaket takdimi yapıldı.

HABER MERKEZİ

 

 

13-2-015.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.