Gelin Arabasından Düğün Takılarını Çalan 3 Kişiye 5'er Yıl Hapis

Gelin Arabasından Düğün Takılarını Çalan 3 Kişiye 5'er Yıl Hapis

Adana’da gelin arabasından 15 bin TL tutarındaki takıları çalan 3 hırsız hakkında 5’er yıl hapis cezası verildi. Adana’nın Kozan ilçesinde bir markette yöneticilik yapan 26 yaşındaki Selman Demiryürek ile 25 yaşındaki Seda Demiryürek,...

Adana’da gelin arabasından 15 bin TL tutarındaki takıları çalan 3 hırsız hakkında 5’er yıl hapis cezası verildi.

Adana’nın Kozan ilçesinde bir markette yöneticilik yapan 26 yaşındaki Selman Demiryürek ile 25 yaşındaki Seda Demiryürek, 3 Kasım 2013'deki düğünlerinin ardından Merkez Park'ta fotoğraf çektirirken, yolun kenarına park edilen gelin arabasının camı kırılıp içinde 15 bin liralık altın takı bulunan çanta çalındı. Polisin yaptığı çalışma sonucu yakalanıp tutuklanan ve çaldıkları altınların zararını karşılayacaklarını belirterek tahliye edilen hırsızlar Mehmet A.,Uğur K., Reşit Ç. ve Ümit E. için yargılandıkları Adana 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması yapıldı.

Uğur K. duruşmaya gelirken diğer sanıklar gelmedi. 8 yıla kadar hapsi istenen Uğur K. suçlamayı kabul etti. Mehmet A., Reşit Ç. ve Ümit E. ile birlikte alkol aldıklarını belirten Uğur K., "Ekonomik durumumuz iyi değildi. Gelin aracını görünce hırsızlık yapmaya karar verdik. Reşit ve Mehmet çanta ile geri döndü. Bozdurulan altın parası 2 bin 40 TL'yi paylaştık. Aldığım 800 TL ile çocuğumu doktora götürdüm. Kalan altınlar Reşit'teydi. Çok pişmanım." dedi.

Reşit Ç. de suçlamayı kabul etmeyerek, "Bana ait aracımı Mehmet A.'ya kiraya vermiştim. Suçta kullanılmış olabilir. Aracımı terk vaziyette buldum. Hırsızlıkla ilgim yok." diye ifade verdi. Ümit E. ise hırsızlıkla alakasının olmadığını söyledi. Hakim, sanıklardan Uğur K., Mehmet A. ve Reşit Ç.'yi, 'kilitlemek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık, mala zarar verme' suçlarından 5'er yıl hapse mahkum etti. Ümit E. ise beraat etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.