Geleneksellik İle Modern Sistem Kurgusu

Geleneksellik İle Modern Sistem Kurgusu

Geleneksellik İle Modern Sistem Kurgusu

Değişimi insanlar kadar, şirket yapılanmaları da hisseder. Tüm bu hızlı gelişmeler, teknoloji ve rekabetin artması, firmalar için ciddi bir sorunu da beraberinde getirebilir. Son dönemde bir ihtiyaç haline gelen aile şirketleri danışmanlığı bu sürecin en doğru şekilde planlanmasını sağlayacak bir içerik ile buluşulmasını sağlar. Etki alanı daha dar olan başarılı aile şirketleri bile, belirli bir olgunluğa erdiğinde ile yürümek zorunda kalır. Bunun en büyük nedeni ise yapılanmanın, kurumsallık sürecine mahkum olmasıdır. Eski sistemden çok farklı olan ticari koşullar, kendini yetiştirmiş ve gelişime açık yönetim ile yürümeyi tercih eder.

Her yapılanma gibi firmalarında olgunluk ve doygunluk aşamaları vardır. Bu aşamada firma ya yeni şartlara adapte olur, ya da eski sistemin içinde kalarak küçülür ve sonunda yok olur. Oysaki aile şirketleri danışmanlığı sayesinde süreç iki sistem arasında sıkışıp kalmak yerine, modernize olmuş bir yapıya kavuşturulacaktır. Başarıya emin adımlar ile koşmak adına bu bilgiler öğrenilmelidir. Danışmanlık şeklinde işleyen aile şirketlerinde maaş sistemi ise firmanın yapısına, büyüklüğüne ve organizasyonun şekline göre değişir. Tüm sistem için bir destek almak istediğiniz Stratejico doğru bir hizmet sağlayıcı olarak karşınıza çıkar. Gerçek anlamda piyasanın modern yapısına hakim, etki alanı geniş bir eğitmen kadrosu olan merkez, ihtiyaç duyulan konularda size en büyük desteği sağlayacaktır.

Aktif bir oyuncu olmak için, öncelikle sahanızı iyi tanımalı, oyunun kurallarını iyi bilmelisiniz. Sonrasında oyuncularınızı doğru şekilde adapte etmeli, seçmeli ve yönetmelisiniz. İşte bu aşamada ne yapacağınızdan emin değilseniz aile şirketleri danışmanlığı desteği alabilirsiniz. Doğru bir açılım elde ederek, en aktif sonuçları sizler de alabilirsiniz. Özellikle aile şirketlerinde kurumsallaşma süreci bazen çok sancılı olabilir. Yapılanmanın, bireysellikten uzaklaşarak, kurumsal sisteme geçmesi, kişilerde bazen kaygı ve endişeye de neden olabilir. İşte bu noktada, gerçek anlamda sabırlı olup, alınan kararların uygulanması önemlidir. Kendi kendini yönetebilen bir şirket aile şirketleri danışmanlığı etkinlikleri ile daha hızlı şekilde oluşabilir. Kişiler hata yapabilir ama sistem bu hataları ortaya çıkaracaktır. Bu şekilde firma doğru bir denetim mekanizmasına kavuşmuş olacaktır.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.