Geleneksel Türk sanatları sergide

Geleneksel Türk sanatları sergide

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden 11 öğretim üyesi ile 60 öğrencinin hazırlamış olduğu Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Sergisi, sanatseverlerle buluştu

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden 11 öğretim üyesi ile 60 öğrencinin hazırlamış olduğu Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Sergisi, sanatseverlerle buluştu. “Eski çini onarımları”, “Halı, kilim, eski kumaş desenleri”, “Hat”, “Tezhip” ve “Kalem işi” ana sanat dallarından 140 eserin yer aldığı sergi, büyük ilgi gördü.

Medaş Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen açılışa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Okka, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nurgül Kılınç, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Dalkıran ve Doç. Dr. Zuhal Türktaş, ünlü Hattat Hüseyin Öksüz Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci, öğretim üyeleri, öğrenciler ile sanatseverler katıldı. Konuşmalarına MEDAŞ'a teşekkür ederek başlayan SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi'nin günden güne geliştiğini ve önemli başarılara imza attıklarını dile getirdi.

Üniversite olarak kendilerinin sosyal ve kültürel etkinliklere fazlası ile önem verdiklerine de değinen Okka, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Selçuk Üniversitesi köklü bir üniversitedir. Her fakültesi gibi Güzel Sanatlar Fakültesi de çok başarılı işlere imza atmaktadır. Öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin yoğun emek vererek ortaya çıkardığı eserlerin yer aldığı bir serginin açılışına katılmaktan da mutluluk duyuyorum. Sergi açılışları aynı zamanda şehrin kültürel hayatına da anlam katıyor."  Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zuhal Türktaş da serginin açılışında yaptığı konuşmada, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’ndeki 5 ana sanat dalında oluşturulan 140 eserin sergide bir araya geldiğini ifade ederek, serginin 11 öğretim üyesi ve 60 öğrencinin katkısıyla hazırlandığını söyledi. Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden Doç. Dr. Zuhal Türktaş, Doç. Dr. H. Melek Hidayetoğlu, Doç. Dr. Meral Akan, Öğr. Gör. Kazım Küçükköroğlu, Öğr. Gör. Ersan Perçem, Öğr. Gör. Şennur Atalay Varol, Arş. Gör. Nurcan Sertyüz, Arş. Gör. Dr. Mine Erdem, Öğr. Gör. Betül Erikoğlu, Öğr. Gör. Veli Tuna, Arş. Gör. Ayşe Gürlevik Tunç ile 60 öğrenci tarafından hazırlanan sergi, 9 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek. Konuşmanın ardından Okka ve beraberindekiler, sergide yer alan eserleri inceledi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.