Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Geleneği olmayan bir din

Geleneği olmayan bir din

“Cami-us Sağir" de kayıtlı bir hadis ile başlıyoruz.

 “Âlimin kıymetini en az bilen ondan en az istifade edenler onun ev halkıdır"

Dünya Müslümanların geçici evleri olması hasebiyle dünya içindeki âlimlerden en az istifade edenler ne yazık ki Müslümanlardır.

Garip bir durum ama maalesef sonuç böyle.

Bir Müslüman düşünün ki elinde, önünde var olan bir imkandan faydalanmasın.

Bir Müslüman düşünün ki Müslümanların geri kalmalarını Müslümanlara yüklesin ama İslam âlimlerinin eserlerine hiç dönüp bakmasın.

Bir Müslüman düşünün ki tahsil için başladığı hiçbir yüksek tahsil kurumunu bitiremesin ama giyim kuşam işleri ile uğraşırken hoca oluversin.

Yine bir Müslüman düşünün ki kendisinden başka neredeyse herkesi dini yanlış bilmekle yanlış anlatmakla ve yanlış uygulamakla suçlasın.

Bir kısım Müslümanlar düşünün ki kendilerine Kur’an talebesi dedikleri halde Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Allah’ın(cc) koyduğu dini eğitim ve öğretim usulünü red etsin.

İnsanın kahrolması böyle bir şey olsa gerek. Çünkü;

Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz(cc) tarafından Bakara Suresi 151. Ayette belirttiği üzere “Nitekim kendi aranızdan, size âyetlerimizi okuyan, sizi her kötülükten arındıran, size kitap ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik.” şeklinde tarif edilen Rasulullah’ı(sav) yok saymak bir yana bizzat Rabbimizin(cc) tarif ettiği eğitim ve öğretim usulünü de reddetmek bu olsa gerek.

Ayeti Kerime dikkatle incelendiğinde görülecektir ki Müslümanlar için kıyamete kadar geçerli olacak olan bir eğitim ve öğretim usulü dikte ettirilmektedir.

Ayete göre Müslümanlara “Kitabı ve hikmeti öğreten” Rasulullah(sav) dir.

Bilmediklerimiz öğreten de yine O’dur(sav).

Bütün bu hüküm ve hikmetleri yok sayıp bu doğrultuda oluşturulan sahih sünnet red etmek ile Rasulullah’ın(sav) talim ve terbiyesinden geçen Sahabe Efendilerimize(ra) hakaret etmek Allah(cc)ın Kur’an-ı Kerim’de emrettiği bir eğitim sistemi olmasa gerektir.

Müslümanların Sahabe(ra) asrından bu yana Kur’an’da öğretildiği şekliyle inanıp Rasulullah’ın(sav) sahih Sünneti Seniyyesi üzerine bir alim kişi önüne oturup öğrenip uyguladıkları ve öğrettikleri dine uydurulmuş din demek, en hafif tabirle zulüm olur.

Rasulullah’tan bu yana oluşan dini eğitim geleneğini yıkmak isteyenlerin temel gayeleri olsa olsa Rasul’süz(sav), Sünnetsiz ve geleneksiz bir din oluşturmaktır.

Ya da kendilerinin yazdıkları kitapları Sahih hadislerin hatta Kur’an-ı Kerim’in yerine ikame etmektir.

Esasında “GELENEĞİ OLMAYAN BİR DİNİN GELECEĞİ OLMADIĞINI” onlarda biliyorlar.

Ama bir kere yakalarını nefislerine, şeytanlarına ve müsteşrik efendilerine kaptırmışlar.

Umarız ölüm gelmeden kurtulurlar bu yanlışta ısrar etmekten.

Müslümanlarda ev halkı olarak gördükleri gerçek alimlerden yeteri kadar istifade ederler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR