Gelecek yıl böyle olmasın

Gelecek yıl böyle olmasın

Kapanışı bugün yapılacak olan Konya Yapı İnşaat ve Kent Fuarında birbirinden ilginç standlar ziyaretçileri ağırlarken, yeni ürünlerini sergileyen firmalar ve projelerinin lansmanlarını yapan sektörler ilgi odağı oldular. Fuarın renkli ve neşeli standları

Kapanışı bugün yapılacak olan Konya Yapı İnşaat ve Kent Fuarında birbirinden ilginç standlar ziyaretçileri ağırlarken, yeni ürünlerini sergileyen firmalar ve projelerinin lansmanlarını yapan sektörler ilgi odağı oldular. Fuarın renkli ve neşeli standları da beğeni kazandı.

Ziyaretçi konusunda yetersizlik söylemlerinin oldukça fazla olduğu fuarda, özellikle Konya'nın  markası olan firmaların katılım göstermemesi ise eleştirilen konuların başında geldi. Ancak buna rağmen fuara katılan kurum ve firmaların tek isteği, gelecek yıl daha iyi bir fuar beklentileri oldu.

selcuklu-villa-margaclar-insaat.jpg

SELÇUKLU'DA VİLLA MARGAÇLARDA

Selçuklu Buhara Mahallesinde yapımını sürdürdüğü Marina Park Villaları ile adından sıkca söz ettiren ve Yapı fuarındaki standın da da projeleriyle ilgili bilgiler veren Margaçlar İnşaat, öncekigün standında Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Berber'i misafir etti. Fuarda ziyaretçilere projelerini tanıttıklarını söyleyen Berber, yakın zaman içinde örnek villanın da görücüye çıkacağını söyledi.

tanirogullari.jpg

TANIROĞULLARI MERMER

'Sanatın estetiğe dönüştüğü tek adres' sloganı ile sektörde hizmet veren Tanıroğulları Mermer ve İnşaat, Yapı Fuarındaki standlarında göz alıcı ürünlerini sergiliyorlar. Firma sahipleri Kemal, Ali, Halil ve İbrahim Tanır kardeşler, standlarına gelen ziyaretçilerle yakından ilgilenerek ürünlerinin görsel sunumunu gerçekleştiriyorlar. İnşaat ve Yapı sektörünün ürünlere ilgisi ise dikkat çekiyor.

basari-metal.jpg

BAŞARI OLUK-ÇATI SİSTEMLERİ

'Herkes BAŞARI'lı olamaz ve Suya yön veriyoruz” sloganı ile çatı sistemleri sektöründe 30 yıldır hizmet veren Başarı Metal Yapı Ürünleri, standında Oluk ve Çatı sistemlerinin yanısıra yeni ürünlerini de sergiliyor. Firma patenti kendinde olan aurepel (Koku önleyici) ürününü ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Mutfak bacasına takılan ürün diğer bacalardan gelen kokuları engelliyor.

fixa.jpg

FİXA-3 EL İNŞAAT BİRARADA

İnşaat ve Yapı sektörüne hizmet veren ve bünyesinde FİXA Yapı kimyasalları bayiliğini bulunduran Yapı Fuarına da FİXA ile birlikte katılan 3 EL İnşaat, standında satışını yaptığı ürünlerin bir bölümünü sergileyerek ziyaretçilere bilgilendirmede bulunuyor. Hüseyin Öner'in sahibi olduğu firmanın standına yalıtım ve izolasyon düşüncesi olan ziyaretçilerin ilgisi oldukça fazla.

cihanbeyli-belediyesi.jpg

CİHANBEYLİ BELEDİYESİ

Tuzun ve Ekmeğin Başkenti olarak Konya Kent 2015 fuarında yer alan ve standında yöreye özgü merkezlerin görselini sunan Cihanbeyli Belediyesi standı, ziyaretçilerin uğrak yeri olarak görülüyor. Tuz ve Ekmek ikramı yapılan standda yetkililer ziyaretçilere hem Cihanbeyli'de yapılan yatırımları hemde ilçenin dikkat çekici özelliklerini anlatıyorlar.

aksehir-standi-.jpg

AKŞEHİR BELEDİYESİ HATIRASI

Konya Kent 2015 fuarının en çok resim çekilen standı olarak dikkat çeken Akşehir Belediyesi standı ziyaretçilerin durmadan gitmeyeceği stand olarak görülüyor. Stand önünde yer alan ve Nasreddin Hoca kıyafeti ile figür resiminin çekildiği alana her ziyaretçi uğramadan geçmiyor. Mirror Ajans Genel Müdürü Ahmet Ergün'de Akşehir Belediyesi standında duran ziyaretçilerden...

personel-birarada.jpg

STAND PERSONELLERİ STRES ATTI

Yapı ve Konya Kent fuarında standlarda görevli personeller fuarın sakin olduğu bir zamanda biraraya gelerek fuar hatırası pozu verdiler. Sındırgı Belediyesi standı önünde toplanan ve şehir içi ve dışından katılan personeller pozun ardından müzik eşliğinde kaşıklarla yöresel Konya oyunu oynayarak stres attılar.

mihaliccik-belediyesi.jpg

MİHALIÇÇIK BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI

Yok olmak üzere olan meslek arasında yer alan Doğaltaş ve Gümüş işlemeciliği Eskişehir Mihalıççık Belediyesi tarafından sahip çıkılarak tekrar ilgi odağı olmaya başlamış. Her yıl Yapı fuarına katılan ve ürünleriyle ilgi çeken doğal taş işleme ustası Şahin Karalı'yı bünyesine alan Eskişehir Mihalıççık Belediyesi, açtığı taş ve gümüş işleme kursu ile bölge insanına meslek öğretmiş oluyor. Belediye Başkanı İsmail Uysal'ın bu işe sahip çıktığını söyleyen taş işleme ustası Şahin Karalı, Mihalıççık bölgesinde bulunan yarı kıymetli taşlarla kursiyerlere ders verdiğini belirterek yok olmaya yüz tutmuş mesleğin tekrar canlandığını ifade etti. Yarı kıymetli taşların madeni olma özelliği bulunan Mihalıççık'ın bu konuda önemli bir bölge olduğunu söyleyen Şahin Karalı, bu mesleğe sahip çıkan Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal'a da teşekkür etti.


MUHAMMET GÜMÜŞ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.