Gelecek Milli Görüş'ün

Gelecek Milli Görüş'ün

Oğuzhan Asiltürk, “Rahmetli Erbakan hocamız; namazını kılıp, orucunu tuttuğu için değil; Siyonizmin dayatmasına boyun eğmediği için devletin başında tutulmadı. Milli Görüş'ün çalışmaları, bazılarını rahatsız etti. Gelecek bizimdir” dedi

Saadet Partisi Konya 6. Olağan Kongresi, gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde Saadet Partisi İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Dedeman Otel'de düzenlenen kongreye; Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mesut Doğan, Lütfi Yalman, Tacettin Çetinkaya, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri Hasan Hüseyin Öz, Ahmet Yalçın, Yavuz Aydın, Necati Eroğlu, Osman Akgün, Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen, Ilgın Belediyesi Eski Başkanı Yetkin Özalp, Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, İl Başkan Yardımcıları, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Korkmaz, AGD Bölge Başkanları Bahri Kırışık, Yusuf Güneş, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, TEKDER Konya Şube Başkanı Sinan Toprak, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Konya Şube Başkanı Muhammed Uzun, Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Sekreteri Şemsettin Çelik ve 550 delege  ve partitliler katıldı. Ahmet Gönç, Şuayip Koçak, Mustafa Derbentli, Lütfi Yalman, Ali Genç, Ahmet İnoğlu ve Sinan Toprak'ın oluşturduğu Divan Komisyonu kuruldu. Heyete raporlar sunuldu. Yönetim kurulu 24 asil, 25 kişi yedekten oluştu. İl Disiplin kurulu asil ve yedek olmak üzere toplamda 10, Büyük Kongre Delegeleri de 28 kişi ile oluşturuldu.

ÇARE MİLLİ GÖRÜŞTE

img_1340.jpg

Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, kongrede önemli açıklamalarda bulundu. Asiltürk, rahmetli Erbakan hocanın namazını kılıp, orucunu tuttuğu için değil; Siyonizmin dayatmasına boyun eğmediği için devletin başında tutulmadığını dile getirdi. Kurtuluşun ve beraberliğin temelinin ise Milli Görüş harekatında olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin şuan için en büyük sorununun kutuplaşma tehlikesi olduğunu ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Asiltürk, “Söylemlere dikkat edilmeli. Doğruyu güzel bir şekilde haykıracağız. Çalışmalarımız bazılarını rahatsız ediyor. Emin olun gelecek bizim” açıklamalarında bulundu.

DOĞAN'DAN ERDOĞAN'A UYARI

img_1334.jpg

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, sözlerine başlarken AK Parti'nin Ankara'da gerçekleştirilen büyük toplantı sonrasında uyanmasını ve olaylara daha şuurlu bakmasını temenni etti.  AK Parti'nin geçmiş dönemdeki söylemlerine değinen Doğan, şunları kaydetti: “AK Partiyi milletin kurduklarını söylüyorlardı. Ama aradan geçen zamana bakınca AK Parti önce devletin partisi oldu. AK Partide tek aklın hakim olmayacağını bas bas haykırıyorlardı. Ortak aklın üstün geleceğini dile getiriyorlardı. Oysa günümüzde ortak aklın bittiğini ve herkesin tek akla mahkum kaldığını görüyoruz. PYD'ye ağır silahların gönderildiği bir dönemde ABD ziyaretini tekrar gözden geçirmesi gerektiği hükümete ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bizim akla ihtiyacımız yok dedi. Erdoğan'ın tavırlarından anlıyoruz ki onun akla ihtiyacı yok ve kimseyi dinlemiyor. Büyüklerini saymıyor. 94 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olduğunda yaptığı konuşmaları tekrar tekrar dinlese hem kendine hem de ülkeye ciddi faydası olur. Küçük sorunları bile konuşamayacak hale geldik. Çözüm İslam Birliği ve Milli Görüş'te.”

İSLAM BİRLİĞİNİ KURACAĞIZ

img_1330.jpg

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya ise, tüm gayretlerinin adil bir düzene geçiş olduğunu sıklıkla hatırlattı. Çetinkaya, sömürü düzeninin ve İslam dünyası üzerindeki zulümlerin elbet bir gün sona ereceğini kaydetti. Adil düzenin kurulma çabasının 1969 yılında Konya'dan seçilen Erbakan hoca tarafından başlatıldığını aktaran Çetinkaya, “Erbakan hocamız, hareketi başlattı. Kendisi bir lider adamı olma sıfatıyla, Milli Görüş harekatı ve sistemini oluşturdu. Bütün engellere rağmen arkadaşlarıyla çabasını ortaya koydu. Hareketimizin temel esasları var. Bütün teşkilatlarını eğitti. Bunu da sürekli hale koydu. 4 buçuk yıl içinde koalisyonlarda çok etkili çalışmalar ortaya koydu. Onun bu kutlu davasını en ileriye taşıyacağız.  Bu ülke kendi kendini rahatlıkla yönetebilir. Rahmetli hocamız bize bu düşünceyi aşıladı. İslam Birliğinin temel tohumlarını attı. Kazanan ümmet ve Milli Görüş olacak. Bize hedeflerini bıraktı. İslam Birliği'ni kuracağımıza inanıyoruz. Herkes Saadet Partisini ve söylemlerini takip ediyor. Saadet Partisi teşkilatları da Konya'yı gözlüyor” diye konuştu.

MÜSLÜMANLAR DİRİLİŞE GEÇECEK
img_1324.jpg

Saadet Partisi İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar da, Haçlı zihniyetinin sınırımıza kadar dayandığını söyledi. Bunun durdurulması gerektiğini ve merhamet merkezli bir dünyanın kurulması için bu kongreyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Uyar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Suriye ve Irak'taki annelerin gözyaşlarının silinmesi, diğer  Müslüman kardeşlerimizin dirilebilmesi için çalışıyoruz. Allah, nurunu tamamlayacak. Bu dünyanın kurtuluşu sadece merhamet ile olacak. Bugün hatalar yapılıyor, siyasi argümanlar yanlış kullanılıyor. Ekonomi ve siyasette yanlış adımlar atılıyor. Bunun tek çözümü Milli Görüştür.”
img_1296.jpg

Kongre sonucunda seçilen yeni listede Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: “Hasan Hüseyin Uyar – Başkan, Abdullah Altuntaş, Abidin Taşkazan, Ahmet Büyüktermiyeci, Ahmet İnoglu, Fatih Oruç, Hamza Okur, Hasan Hüseyin Çiçek, Hüseyin Saydam, İsmail Aydilek, İsmail Tozan, İsmail Hakkı Bacak, Mehmet Ali Gökçek, Mehmet Altındağ, Mehmet Efe, Mehmet Kurtlar, Muhammed Uzun, Mustafa Haksever, Mustafa Dur, Lütfi Çelik, Ramazan Mücevher, Recep Turan, Selman Noras, Sinan Toprak, Veysel Doğan”

img_1305.jpgimg_1351.jpg

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.