Gelecek için “Gençlik”

Gelecek için “Gençlik”

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın donanımlı bir şekilde yetişmesi ancak eğitimle olur. Bu için bir velinin çocuğuna bırakacağı en büyük miras ona sağladığı eğitim öğretim imkânıdır

Günümüz eğitim anlayışı klasik eğitim anlayışın çok ötesine geçmiş farklı metot ve anlayışlar uygulanmaya başlanmıştır. Öğrencinin bilgiye ulaşma ve bilgiyi işleme noktasında farklı yöntem ve teknikler kullanılmaya başlanmıştır. Farklı eğitim öğretim yaklaşımları ile öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmesi hedeflenmiş ve eğitim öğretim bu anlayışa göre planlanmıştır.

Tüm bu gelişmeleri yakından takip eden Özel Gençlik İlkokulu / Ortaokulu, eğitimde bir kalite standardı oluşturma düşüncesiyle çalışmalarını devam ettirmiştir. Kalitenin bir yaşam tarzı olarak kabul edildiği okulumuzda TS EN İSO 9001:2015  Kalite Yönetim Sistemi ve TS ISO  10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgeleri  alınarak kalite çalışmaları sistematik bir anlayışa ulaşmıştır.

Özel Gençlik İlkokulu / Ortaokulu olarak 25 yıllık eğitim öğretim tecrübesi, sürekli iyileştirme anlayışıyla çağın gerektirdiği donanıma sahip olmak için her türlü çalışmayı yapmış, yaptığı çalışmalarla da hep bir adım önde olmayı başarmıştır.  “Öğrenemeyen öğrenci yoktur, öğretemeyen sistem vardır.” anlayışıyla eğitim öğretim faaliyetlerini düzenleyen Özel Gençlik İlkokulu / Ortaokulu, Çoklu Zekâ Kuramı ve Öğrenme stili destekli  Tam Öğrenme Modeliyle Eğitimde model alınacak çalışmalarını devam ettirmiştir. Uyguladığı Modelle MEB Toplam Kalite Yönetimi Yılın Kaliteli Ekibi kategorisinde Türkiye 1.liği alarak Yılın Kaliteli Ekibi olmuştur.

Özel Gençlik İlkokulu / Ortaokulu, ana sınıfından liseye kadar bütün çalışmalarını birbirini destekler nitelikte yapılandırmış ve öğrencilerinin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak birimler oluşturmuştur. Öğrenci farlılıklarını dikkate alarak oluşturulan GNC KEP(Kişiselleştirilmiş Eğitim Programı), öğrenme sürecinin sağlıklı bir şekilde izlenmesi için Türkiye’de örnek bir çalışma olan Elektronik Portfolyo, dünyamızın değerini artıracak Değerler Eğitimi, nitelikli İngilizce Öğretimi, sosyal ve sportif etkinlikleriyle öğrencilerimizin geleceğe güvenle yürümesini sağlıyoruz.

Birbirlerini destekleyen, disiplinler arası anlayışla yapılandırılan tüm bu çalışmalarla öğrencilerimizin akademik alanda kendilerini sürekli geliştirmesi sağlanmaktadır. Başarının bir gelenek olduğu Özel Gençlik Ortaokulu, öğrenmeyi keyifli bir etkinliğe dönüştürmek için çalışmalarına devam etmektedir. Uygulanan geçmiş sınavlarda birçok başarı elde eden okulumuz önümüzdeki günlerde yapılacak LGS için de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Sene başından bugüne öğrencilerin ihtiyaçlarını dikkate alarak yapılan LGS çalışmaları kapsamında ders takviye etütleri, hafta içi akşam ders takviye ve soru çözüm etütleri, Öğrenci Koçluk Sistemi ve Takip Ajandam çalışmalarıyla öğrencilerimiz sınava güçlü bir şekilde hazırlanmıştır. Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu olarak gençliğin kıymetini biliyor ve onlara hak ettiği eğitim öğretimi sunmak için yaptığımız çalışmalara inanıyoruz ve öğrencilerimizle birlikte heyecan ile beklediğimiz LGS’de büyük başarılar bekliyoruz.  Bu vesile ile önümüzdeki hafta sonu LGS’ye girecek tüm öğrencilere muvaffakiyetler diliyoruz. 

Barış Çağlayan Çakır

Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü

 

 

Gençlik Ortaokulu’nda liseye geçiş

Özel Gençlik İlkokulu / Ortaokulunda bütüncül anlayış ile öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif yönleri geliştirildiği gibi akademik başarıları da öncelikli sıradadır. Özellikle 8. sınıf öğrencileri için faydalı çalışmalar planlanıp bu plana uygun bir şekilde çalışmalar gerçekleştirilmektedir. LGS çalışmaları kapsamında okul zamanları dahilinde gerçekleştirilen ders takviye etütleri, hafta içi akşam  ders takviye ve soru çözüm etütleri yanında, okulumuzda bulunan GNC KEP (Kişiselleştirilmiş Eğitim Programı) biriminden aktif bir şekilde öğrenciler bireysel olarak desteklenmektedir. Deneme sınavları ile öğrencilerin akademik gelişimi takip edilmekte “Takip Ajandam” projesi kapsamında koçluk sistemi yürütülmekte, öğrenciler ve öğretmenler için moral-motivasyon çalışmaları yapılmaktadır. Psikolojik danışma ve rehberlik servisi tarafından öğrencilerin belirlenen ihtiyaçlarına göre planlanan rehberlik faaliyetleri aktif bir şekilde yürütülmektedir. Öğrencilerin mesleki rehberlik kapsamında meslekleri tanıma ve fikir sahibi olmaları adına “Mesleğinde Yaşayanlar Projesi” mezun öğrencilerimizin sınav tecrübelerini öğrencilerimize aktarmaları için mezunlarımız ile öğrencilerimizi buluşturma, üst öğrenim kurumlarını tanımaları için ziyaretler şeklinde gerçekleştirilir.

LGS’ DE SONA DOĞRU

Bir yıl boyunca öğrencilerimiz sınav için emek verdiler. Sıra geldi emeklerinin karşılığını almaya. Öğrencilerimize bu süreçte söylenebilecek en önemli şey stres ve kaygı ile mücadele etmek ve stres-kaygı eşiğini ideal seviyede tutabilmek olacaktır. Çünkü sınava sayılı günler kala yapılacak en önemli şey sınava psikolojik olarak hazır halde olmaktır. Açıklanan sınav giriş yerlerine öğrencilerin sınavdan önce gidip sınava gireceği okulu, sınıfı hatta sırayı görmesi orada zihinsel prova yapması bu stres eşiğini yönetmede öğrenciye fayda sağlayacaktır. Son günden bir gün önceye kadar öğrencinin deneme sınavı çözümleri gerçekleştirmesi, sınav esnasında sınava yabancılık hissetmemesini sağlayacaktır. Sevdiği insanlar ile keyifli dakikalar geçirmeleri yine stres eşiğini kontrol edebilmede öğrenciye fayda sağlayacaktır. Okul müdürlüğünce verilen sınav giriş belgeleri ve öğrencinin nüfus cüzdanı ile sınav günü yani 1 Haziran Cumartesi günü saat 09.00’ da giriş belgesinde olan okulda olmaları gerekmektedir. Nüfus cüzdanının eski, yeni, fotoğraflı veya fotoğrafsız olması fark etmemektedir. Sadece sınav giriş belgesinin fotoğraflı olması gerekmektedir. Sınav esnasında öğrencinin sakin ve kendine güveni yüksek bir şekilde bulunması zihinsel olarak öğrencinin sınava konsantrasyon süresini artıracaktır ve çabuk odaklanabilecektir. Sınavdan en az bir gün önce sınav ile ilgili çalışmaların hepsini bırakmalıdır. Bunun yerine başka şeyler ile meşgul olmalıdır. Sınav öncesi uyku ve beslenme düzenine dikkat edilmeli sürekli olarak nasıl bir uyku düzeni ve beslenme şekli benimseniyor ise sınav öncesindeki günde aynı yöntemi izlemeli böylece, öğrenci biyolojik dengesi bozulmadan hormon seviyesini dengede tutacaktır. Bu da stres, kaygı, dikkat, odaklanma, algılama gibi etmenlerin olumsuz etkilenmemesi demektir. Sınav esnasında öğrenciler üç yanlış cevap bir doğru cevabı götüreceği için emin olmadıkları soruları boş bırakmalıdırlar. Sözel ve sayısal sınavları arasında verilen 45 dakikalık arada öğrenciler sınav ile ilgili konuşmamalı bu konuda veliler ve öğretmenler de dikkat etmelidir.

LGS sınavına girecek bütün öğrencilere başarılar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun.

MUSTAFA KILIÇ

Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni

 

 

MEZUN ZİYARETLERİ

Gençlik Eğitim Kurumları Kurumsal ziyaretlerinde mezun ziyaretleri sürüyor. Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, Gençlik Temel Lisesi Müdürü Enes İlhan Post, Enderun Liseleri Müdürü Said Turgut ve  Enderun Liseleri Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Selçuk Atçeken, 2002 Özel Enderun Liseleri – Fen Lisesi Mezunu Savaş Cindere’yi Profen Yapı Denetim’de ziyaret etti. Ziyarette Cindere’ye ‘Hayırlı işler’ dilekleri iletildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.