Geleceğin  yıldızları

Geleceğin yıldızları

Konya Amatör Küme Kulüplerinden Karabağ Gençlerbirliği geleceğin yıldızlarını bulmak için okullarda seçmelere yapıyor.

2005-2010 arası doğumlu yetenekli öğrencilerin futbola kazandırılması için düzenlenen ilk seçme Kurtuluş Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Karabağ Gençlerbirliği’nin emektar kalecisi Hayrettin Temur sahalara veda ettikten sonra iş hayatıyla ilgilenmiş, futboldan uzak kalmıştı. Başkan Adem Bestil’in teklifiyle, yıllarca formasını giydiği Kırmızı Beyazı Kulüpte Teknik Sorumluluğu üstlenen ‘Doktor’ lakaplı Hayrettin Temur işe, kulübün geçmişinde olduğu gibi altyapı seçmeleriyle başladı. Nihat Gün Tesislerindeki Odayı yenileyen Temur, “Çocuklar okul ve dershane koşturmacası arasında sahalara gelip futbol oynama imkanlarını zorlamıyor. Aileleri de çocuklarının bilhassa sporda özel yeteneklerini okullarını ihmal edeceği kaygısıyla ötelemek durumunda kalabiliyor. Biz öncelikle okullara giderek buralrdaki yetenekli çocukları kulübümüze kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

SIRA SOKAK YILDIZLARINA DA GELECEK

Futbolun halkın her kesimine hitap eden bir oyun olduğuna işaret eden Temur “Mahalle aralarında arkadaşlarıyla futbol oynayan ama parlatıldığında futbol yıldızı olabilecek yetenekler vardır. Kulübümüzün geçmişte mahalle turnuvalarından seçtiği birçok oyuncu Türk futbolunun yıldız ismi oldu. Biz de bir sonraki aşamada, eskiden antrenörlerimizin yaptığı gibi mahalle aralarında keşfedilmeyi bekleyen yeteneklerin peşine düşeceğiz” dedi.

KUTRUTULUŞ’TA SEÇME COŞKUSU

Kurtuluş Ortaokulunda yapılan seçme ile ilgili bilgi veren Temur, “Öğrencilerin seçmeye katılımdaki coşkusu, arzusu görmeye değerdi. Kendini ispat etmek isteyen çocukları gördükçe, futbolun geleceğinden umutlanıyoruz” şeklinde konuştu.

ABİDİN KURT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.