Geleceğin okur-yazarlarını  bu öğretmenler yetiştirecek

Geleceğin okur-yazarlarını bu öğretmenler yetiştirecek

"Geleceğin Okuryazarlarını Yetiştiren Öğretmen Eğitimi" projesi ile gelişen bilgi, iletişim ve bilgisayar teknolojileri ile "okuryazarlık" beceri ve anlayışlarını bilen ve uygulayan öğrencileri yetiştirecek öğretmenlerin eğitimi amaçlanıyor

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yürütülen "Geleceğin Okuryazarlarını Yetiştiren Öğretmen Eğitimi" isimli TÜBİTAK-4005 projesi, 16-21 Ocak 2017 tarihleri arasında dört farklı üniversiteden uzman akademisyenler ve eğitmenler ve 96 katılımcı öğretmenler ile gerçekleştiriliyor. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Hilton Garden Inn Konya’da 16-21 Ocak 2017 tarihleri arasında etkinlikleri gerçekleştirilen “Geleceğin Okuryazarlarını Yetiştiren Öğretmen Eğitimi” projesi; sinema film atölyesi, TV programı, sosyal medyada medya üretimi, geleceğin gazetecileri, radyo programı hazırlama gibi etkinlikleriyle tüm hızıyla devam ediyor. İlk günkü açılış ve proje sunumlarının ardından grup dinamiğini artırmak için çubuk makarna ve kâğıt bantlar ile “buzları kırma” etkinliği gerçekleştirildi. Ardından katılımcılar proje etkinliklerinin son gününde uygulamaya geçirecekleri sosyal kampanyalarının hazırlıklarını tamamladılar.

Proje etkinliklerinin dördüncü gününde ise RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya proje ekibini ve katılımcıları sürpriz bir şekilde ziyaret etti. RTÜK Başkanı Yerlikaya, Radyo Televizyon Üst Kurulu olarak medya okuryazarlığı dersini Türkiye’ye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek “Geleceğin Okuryazarlarını Yetiştiren Öğretmen Eğitimi” projesi ve benzeri projelerin Türkiye’nin dört bir yanında da uygulamaya geçmesi gerektiğini ifade etti. Bir süre katılımcılardan görüş alan ve onlarla sohbet eden Yerlikaya, proje yürütücüsü Hüseyin Sayın’a, Proje Uzmanları Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu, Prof. Dr. Erol Nezih Orhon ve Yrd. Doç. Dr. Adnan Altun’a emekleri için teşekkür etti.

YAŞAYARAK ÖĞRENME AMAÇLANIYOR

Proje yürütücüsü Hüseyin Sayın, projenin genel amacının; gelişen bilgi, iletişim ve bilgisayar teknolojileri ile çağımızın değişen "okuryazarlık" beceri ve anlayışlarını bilen ve uygulayan öğrencilerin yetiştirilmesini sağlamak için medya okuryazarlığı dersine giren ya da gelecekte girmesi muhtemel olan öğretmenler ağırlıkta olmak üzere katılımcı öğretmenlerin yeni okuryazarlık strateji, yöntem ve teknikleri ile donatılmasını sağlamak olduğunu belirterek, “Yaparak yaşayarak öğrenme eğitim yaklaşımı üzerinden kurgulanmış olup öğretmenlerin, işbirliğine dayalı etkinlik ve proje temelli öğrenmelerini sağlayacak etkinliklerle planlanan proje, öğretmenlere kazandırılması amaçlanan okuryazarlık bilgi ve becerilerinin, öğretmenler üzerinden öğrencilere aktarılmasını sağlayacak çalışmaların planlamasını da içeriyor” dedi. Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler şöyle: “Sinema Film Atölyesi Etkinliği - Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu, TV programımı hazırlıyorum - Prof. Dr. Nezih Orhon, Gördüğümü anlatıyorum, radyoya program yapıyorum - Prof. Dr. Nezih Orhon. Dijital hikâye oluşturuyorum - Hüseyin Sayın. Geleceğin Gazetecileri - Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu. Sosyal Medyada Medya Üretimi -  Doç. Dr. Adnan Altun. Sosyal bilgilerin propagandasını yapıyoruz - Doç. Dr. Adnan Altun. Tarih Yazıyorum: Araştırmacı Gazeteci Tekniği - Doç. Dr. Adnan Altun. Sosyal İçerikli Bir Kampanya Tasarlıyoruz - Hüseyin Sayın Rehberliğinde Bütün Proje Uzmanları.”

ZÜLEYHA ÖNAL

3-1-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.