Geleceğin bilim insanları

Geleceğin bilim insanları

Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda geleceğin bilim insanları, birbirinden güzel projeleri sergilemenin haklı gururunu yaşadılar.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Öğretim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri'nin katıldığı Bilim Fuarı'nin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Öğretim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, çok önemli bir topluluğun önünde konuşma yapmaktan büyük heyecan duyduğunu belirterek, “Neden biliyormusunuz çünkü arkanıza bilim dünyasını almışsınız demektir. Arkanızda bilim dünyası varsa önünüzde artık hiçbir engel duramaz. Geleceğin bilim adamları bizim arkamızda geleceğin bilim adamları Türkiye'nin arkasında. Bu nedenle Türkiye'nin önüne çıkacak engeller konusunda hiçbir kaygısının olmaması lazım. Bir ülkenin iyi soru soran ve sorgulayan çocukları varsa, bu ülkenin önüne hiçbir güç ve hiçbir engel çıkamaz demektir. O yüzden çocuklarımıza inanıyor ve güveniyoruz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

2-066.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, bilimin aslında hayalle başladığına dikkat çekerek, “Bugün hayal ettiklerimiz yarın gerçek oluyor. O yüzden çocuklarımızın bu yaşlarda hayallerini gerçekleştirerek hayata başlamış olmasını son derece önemsiyoruz. Bu yol doğru bir yol. Bu nedenle hayal kurmaya, uygulamaya ve merak etmeye devam edelim inşallah gelecek daha güzel olacak” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından katılımcılar fuarı gezerek birbirinden ilginç çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

3-061.jpg4-033.jpg


M. Ali NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.