Geleceğimize sahip çıkalım

Geleceğimize sahip çıkalım

Antalya Kültür ve Sanat Gönüllüleri Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Çınar, "Hakkari'deki çocuklarımızın eline keman veya bağlama verilseydi, terör sorunu bu kadar büyümezdi" dedi

2009 yılında kurulan Antalya Kültür ve Sanat Gönüllüleri Vakfı, yaklaşık 9 yıldır önemli faaliyetlere imza atmaya devam ediyor. Özellikle çocukları ve gençleri; terör, uyuşturucu ve yanlış diğer yollardan korumak için kurulan vakfın şimdi de bir şubesi Konya'da açılıyor. Vakıfta gençlere ve çocuklara; ücretsiz müzik aleti kursu, ingilizce kursu ve kitap okuma alışkanlıkları kazandırma  gibi çok çeşitli hizmetler sunuluyor. "Konya'da sizin bu faaliyetlerinize ne gerek var, bu tarz kurslar zaten mevcut" söylemlerine karşı çıkan Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Çınar, "Bizim bir derdimiz var ve kuruluş rotamız, diğer kurslara göre farklı. Yanlış yola düşmesin diye çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmayı istiyoruz. Bir müzik aleti çalan, okuyan insandan kimseye zarar gelmez; aksine topluma faydası olur. Hakkari'deki çocuklarımızın eline keman veya bağlama verilseydi, terör sorunu bu kadar büyümezdi. Bu konudaki bilincin oluşması için de biz Konyalı hemşehrilerimizden maddi ve manevi yardım bekliyoruz. Geçici olarak kurduğumuz irtibat büromuzda faaliyetlerimizi yapabilmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi.

DESTEĞE VE YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR

Mücadelelerinin bu ülkenin çocuklarına ve gençlerine yardımcı olabilmek olduğunu yineleyen Çınar, şunları kaydetti: "Çocuklarımızın terör, uyuşturucu, alkol, sentetik uyuşturucular ve sigara gibi her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durması için kültür ve sanat yoluyla onları kucaklamaya devam ediyoruz.  Öksüz ve kimsesiz öğrencilerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz.  Çocuklarımıza ve milletimize daha iyi bir hizmet verebilmek için ülkemiz genelinde yeni şubeler açmaya başladık. Bunlardan birisi de ahlak ve maneviyat şehri Konya'dır.  Bu nedenle vakfımız faaliyete başladığı günden bu güne kadar hiç bir kurum ve kuruluştan yardım almamıştır. Devletten,  hükümetten hiç bir ödenek almamıştır. Çünkü biz hiç bir siyasi partinin, cemaatin ve tarikatın arka bahçesi değiliz. "

UYGUN ŞARTLAR İLE EĞİTİME BAŞLAYACAĞIZ

Vakfın Konya Şube Başkanı M. Emin Edalı da Konya'nın bir huzur şehri olduğuna dikkat çekerek, Konyalılar'ın her zaman gençliğine sahip çıktığını söyledi. Vakfın bundan önceki süreç içerisinde önemli işlere imza attığını aktaran Başkan Edalı, Konya'nın topyekün çalışma içine girmesi gerektiğini de kaydetti. Edalı, "Gençlerimiz, çocuklarımız sıkıntının fazla olduğu dönemlerden geçiyor. Onlar bizim geleceğimiz ise bizim de geleceğimize sahip çıkmamız lazım. Genel merkezi Antalya'da olan vakfın bir de Konya'da şubesi açıldı. Şimdilik SGK karşısında bir pasajın içinde irtibat büromuzu açtık. Maddi ve manevi alacağımız destek ile derneğimizi güzel bir yere taşıyacağız ve eğitimlerimize başlayacağız. Konya, sivil toplum kuruluşlarının çokça bulunduğu bir şehirdir. Bu şehrin taşıdığı kültürel ve tarihi bir miras vardır. Sorumluluklarımızın farkındayız" açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.